Pjanić otvorio dušu Italijanima o NS BiH: Nema smisla, ne želimo ostaviti takav utisak

- Advertisement -

Bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić u intervjuu za italijanski DAZN govorio je o sramotnoj odluci Nogometnog saveza BiH da dogovori prijateljsku utakmicu s Rusijom.

Dok cijeli svijet odbija igrati protiv Rusije, dok su FIFA i UEFA izrekli zabrane i ova selekcija se nigdje ne takmiči, BiH bi bila prva evropska reprezentacija koja će odigrati meč protiv njih nakon početka vojne agresije na Ukrajinu. Naravno, ukoliko se situacija ne promijeni i utakmica ne otkaže.

O svemu je govorio Miralem Pjanić. Italijanske medije zanimalo je kakav je stav bh. reprezentativca o ovoj utakmici, prenosi Klix.ba.

“Pozvao me sportski direktor državnog tima (Misimović op.a.) i objasnio mi je mogućnost igranja ove utakmice. Rekao sam da u ovom trenutku to nema smisla. UEFA i FIFA su ih suspendovale. Cijeli svijet pati zbog ove situacije i mi moramo biti prvi koji će igrati s njima? Ne želimo ostaviti takav utisak. Nemam ništa protiv ruskih nogometaša, ali ako su svi odbili igrati protiv njih, moramo ih pratiti”, rekao je Pjanić za DAZN.

PROČITAJTE JOŠ:  Lažno prijavio razbojništvo na Grbavici: Priznao sve u policiji

Reprezentativac BiH govorio je Italijanima o brojnim temama, a dotakao se i prelasku iz Juventusa u Barcelonu.

“Mislio sam da je ispravna odluka isprobati nova iskustva u klubu kao što je Barcelona. Nisam znao da je Barcelona u takvoj situaciji. Bilo je jako komplikovano i nisam se nadao da ću ih zateći u takvoj situaciji”, rekao je bh. reprezentativac.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Srbiji: Ubio bivšu ženu i ranio njenog brata

Pjanić dugo dijeli svlačionicu s Edinom Džekom koji više nije prvi napadač Intera. Pjanić smatra da je to situacija na koju Džeko nije navikao.

“Edin je vrlo važan igrač. Jasno je da ćete ga bolje iskoristiti ako mu dopustite da počinje utakmice. Trebaju mu minute i to čini razliku na terenu. Sada je u novoj situaciji za njega, čak i ako je Lukaku povrijeđen. Uvijek je dobro imati takvog igrača u ekipi. Uvijek je postizao golove, pouzdan je i spreman da da svoj maksimum”, zaključuje bh. vezista.

Podsjetimo, Pjanić je prošle sedmice prešao iz Barcelone u Al Sharjah iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. U prvom meču postigao je gol s bijele tačke.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ove godine na hadž putuje 2.225 državljana BiH

U organizaciji Ureda za hadž i umru Islamske zajednice...

Zbog kvara ne rade trolejbusi na relaciji Dobrinja – Hrasno

Zbog oštećenja trolejbuske kontakt mreže na Mojmilu, trolejbusi u...

Od Ibrahima Hadžibajrića oduzeti stan i garaža u Sarajevu

Po naredbi Kantonalnog suda u Sarajevu, danas su zaplijenjeni...

Pojedine novčanice od 10, 20, 50 i 100 KM se povlače iz opticaja

Centralna banka Bosne i Hercegovine povlači iz opticaja novčanice...

Stravičan slučaj u Zenici: Policiji prijavljeno silovanje 16-godišnjakinje u parku pored škole

Informaciju o zastrašujućem slučaju u Zenici zgrozile su bh....