Pijani Splićanin frustriran zbog izbora u BiH pretukao suprugu i udarao kćerku: Policija ga uhapsila

- Advertisement -

Jednomjesečni istražni zatvor određen je 56-godišnjem splitskom pomorcu koji je svoju suprugu u nedjelju izudarao kuhinjskim stolcem te šakom udario kćer.

Prema neslužbenim informacijama, u alkoholiziranom stanju je pratio tok izbora za zastupnike Doma naroda parlamenta Federacije BiH koji ga je naživcirao, pa je frustracije odlučio izliječiti na ukućanima.

Uhapšen je pod sumnjom da je posljednje dvije godine psihički zlostavljao suprugu i kćer, nazivajući ih pogrdnim imenima, a sve zbog srpsko-bošnjačkog porijekla supruge.

Nasilje je kulminiralo u nedjelju 3. oktobra oko 17 sati kada je u vidno alkoholiziranom stanju počeo psovati suprugu zbog njezina porijekla, saznaje Slobodna Dalmacija. Žena je situaciju pokušala okrenuti na šalu kako bi izbjegla fizički sukob, ali je njen suprug uzeo jastuk na kojem inače leži njihov pas te je njime udario, da bi potom sa svojih više od 110 kilograma težine legao na nju i jastuk joj stavio preko glave, sve vrijeme vrijeđajući je.

PROČITAJTE JOŠ:  Još jedan zemljotres na granici BiH i Crne Gore: Kratko je trajalo ali je bilo jako

Njihova punoljetna kći tada je čula da se nešto događa i izašla iz svoje sobe. Povikala je ocu da pusti njenu majku, što je, prema policijskom izvješću, spasilo od gušenja. Pijani je muškarac tada krenuo prema kćeri ali majka je stala između njih dvoje. U nasilju koje je uslijedilo, u jednom je trenutku izgubio ravnotežu i pao.

To ga je dodatno razbjesnilo pa je suprugu gurnuo na pod i počeo je tući kuhinjskim stolcem. Od prvog se udarca odbranila rukom, ali drugim joj je razbio glavu. Majka i kći uspjele su pobjeći iz stana te nazvati policiju koja je nasilnika uhitila. Žena je prevezena na hitnu pomoć gdje joj je rana zašivena.

PROČITAJTE JOŠ:  (VIDEO) Tramvaj udario čovjeka na Ilidži, preminuo je na putu do bolnice

Na ispitivanju u ODO Split 56-godišnjak je većinom negirao sve ta što ga se tereti, no svejedno je završio iza rešetaka na Bilicama zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti ponavljanja djela s obzirom na to da je, kako je ocijenio sudac istrage, u svom ponašanju pokazao iznimnu agresivnost, upornost i bešćutnost.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...

Nakon protesta Vlada FBiH pristala na dogovor: Rudarima će biti isplaćene dvije plate

Rudari i predstavnici Vlade FBiH postigli su dogovor na...

Posljednji pozdrav Abdulahu Sidranu: Zbogom Avduka, tvoj duh je ostao s nama i lebdi kao čuvar nad Sarajevom

Bosanskohercegovački pjesnik, pisac i scenarist Abdulah Sidran preminuo je...