Pampers donirao porodilišta u BiH

0
Pampers donirao porodilišta u BiH, Life.ba

Pampers donirao porodilišta u BiH, Life.baZbog važnosti edukacije o njezi beba i potrebi za edukacijskim programima za majke, Pampers je proteklih deset godina uložio velike napore i ekspertizu kako bi u što većoj mjeri doprinio u podizanju kvalitete njege beba u Bosni i Hercegovini.

Uporedo, Pampers je promovisao programe koji nastoje poboljšati kvalitet života djeci i majkama u Bosni i Hercegovini. Posebno je važan program doniranja bolnicama zbog mnogih zdravstvenih beneficija, među kojima je najvažnija podrška dojenju.

Odlučan da pomogne zdrav razvoj beba širom svijeta Pampers provodi različite humanitarne inicijative. Sjajan primjer pomoći koju Pampers, ekspert u njezi beba, pruža u Bosni i Hercegovini je i donacija 100 neonatalih krevetića i 50 stolica tokom marta i aprila porodilištima u Mostaru, Travniku, Bihaću i Tuzli. Neonatalni krevetići i stolice  koje je osigurao Pampers pružaju optimalne uslove za majku i bebu tokom prvih dana u porodilištu.

‘Ovim vidom podrške Pampers želi poboljšati uslove na porođajnim odjeljenjima i omogućiti kvalitetan tretman i odgovarajuću higijenu za novorođene bebe koje se nalaze na tim odjeljenjima. Pampers učestvuje u gradnji sigurnije i bolje budućnosti i svakako podržavamo inicijativu za poboljšanje uslova rada u porodilištima Bosne i Hercegovine”, poručuju iz  Pampersa.

Process unaprjeđivanja kvalitete dječije zaštite u BiH kroz projekat doniranja porodilištima je dugoročan i osmišljen kako bi pomogao majkama, djeci i profesionalcima. Pampers će i u budućnosti nastaviti sa donacijama porodilištima u BiH.

Pampers se brine o djeci širom svijeta i pokretač je kampanje „1 pakovanje = 1 vakcina“ koja ima za cilj da do 2012. eliminiše tetanus u cijelom svijetu. Kupovinom jednog pakovanja Pampers pelena donira se određeni dio novca potreban za kupovinu jedne vakcine protiv tetanusa.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)