Otkrivena pozadina priče o povratku Lovrena u Lyon: Otjeran zbog ustaškog pozdrava?

- Advertisement -

Iskusni hrvatski reprezentativac Dejan Lovren je prije tri dana napustio Zenit i vratio se u Lyon, a ruski medij Soccer.ru je otkrio pozadinu te priče.

Čelnici Zenita su željeli ponuditi novi dvogodišnji ugovor 33-godišnjem Lovrenu nakon završetka Svjetskog prvenstva u Kataru, papirologija je već bila spremljena, no prije nego što se vratio u Sankt Peterburg desio se incident zbog kojeg su mu kluba odlučili okrenuti leđa, javlja Soccer.ru.Zenit ga je pustio u Lyon za samo dva miliona eura, a mnoge je iznenadilo to što su Rusi olako i za male novce pustili svog kapitena i ponajboljeg igrača.

PROČITAJTE JOŠ:  Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Naime, Soccer.ru javlja kako su čelnici Zenita faktički otjerali Lovrena iz kluba i to zbog ustaškog pozdrava i uzvika “Za dom spremni” tokom slavlja u Zagrebu nakon osvajanja bronzane medalje na Svjetskom prvenstvu.

Soccer je objavio tekst s naslovom “Zenit se riješio defanzivca nakon skandala”, u kojem se govori da su Rusi posebno osjetljivi na dizanje desne ruke što je pozdrav pod kojim su milioni nedužnih ljudi ubijeni tokom Drugog svjetskog rata.

PROČITAJTE JOŠ:  Na Ilidži svečano otvoren Evropski kup u kickboxingu, učestvuje 1.000 boraca iz 20 zemalja

Podsjetimo, Lovren je bronzu slavio u kafiću “Epic Brozo” zajedno s vlasnikom i saigračem Marcelom Brozovićem, a iza ponoći na repertoaru su bile pjesme Marka Perkovića Thompsona, prenosi Klix.

Na prve taktove pjesme “Čavoglave” Lovren i Brozović su zauzeli “borbene stavove” oponašajući rukama pištolje, a kada je pjevač uzviknuo “Za dom”, njih dvojica su, zajedno sa društvom koje je bilo prisutno, u jedan glas uzviknuli “spremni!” i kompletirali ustaški pozdrav.

Također, Lovren i Brozović su iz sveg glasa pjevali i stihove pjesme “Anice, kninske kraljice” koja je također proustaškog karaktera.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ismail Zulfić bh. rekordom do četvrtog mjesta na EP

Ismail Zulfić, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

“Leptir bez krila” osvojio zlatnu medalju: Ismail Barlov je prvak Evrope

Ismail Barlov, paraplivački reprezentativac Bosne i Hercegovine osvojio je...

Sergej Barbarez će zamijeniti Savu Miloševića?

Nogometni savez Bosne i Hercegovine je odlučio ne produžiti...

Željezničar i Sarajevo podijelili bodove: Derbi obilježila čak tri crvena kartona

Fudbaleri Željezničara i Sarajeva podijelili su bodove u 152....

(VIDEO) Pogledajte kako je otpjevana Grbavica pred derbi Željezničara i Sarajeva

Pred početak utakmice između Željezničara i Sarajeva, koja se...