Osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca izručen BiH

- Advertisement -

Sava Marinković, jedan od osumnjičenih za ubistvo sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, izručen je danas BiH.

Kako saznaje Oslobođenje, Marinković je na sarajevski Aerodrom stigao letom iz Frankfurta, nakon čega je odveden u prostorije Tužilaštva BiH zbog saslušanja na okolnosti da je on ispalio smrtonosne hice u sarajevske policajce.

Nakon što i to bude okončano, on će biti smješten u poseban odjel Kazneno-popravnog zavoda u Sarajevu, gdje će konstantno biti kontrolisan putem termo kamera.

PROČITAJTE JOŠ:  Policija našla naoružane mladiće u šumi kod Zavidovića

– U KPZ-u je još od dolaska Aleksandra Macana vanredna situacija. Sada su dodatne mjere poduzete i prema advokatima koji će se susretati sa osumnjičenima, saznajemo od izvora bliskog Tužilaštvu KS-a, koje vodi istragu protiv Macana, Marinkovića te Marka Trifkovića Žižana, koji se također nalaze u ovom Zavodu, a prema rješenju o pritvoru koje je ranije donio Kantonalni sud u Sarajevu.

Zločin se desio u oktobru 2018. godine, u sarajevskom naselju Alipašino polje, kada je grupa auto-mafijaša pokušala ukrasti Golf 6, te ubila sarajevske policajce Adisa Šehovića (43) i Davora Vujinovića (46).

PROČITAJTE JOŠ:  Oprez: Medvjedi u urbanom dijelu Babanovca na Vlašiću

Ime Save Marinkovića u javnosti se pojavilo nakon svjedočenja Aleksandra Macana koji je izjavio da je Marinković, navodno, osoba koja je iz vozila pucala u Šehovića i Vujinovića
Marinković, koji je vjenčani kum Macanu, je preko svog advokata Bojana Veselinovića poručio da je spreman na saradnju s Tužilaštvom KS-a i istražnim organima. Tada je negirao bilo kakvu umiješanost u zločin.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...

Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Večeras se u Banjoj Luci dogodila saobraćajna nesreća u...