Od 16. februara redovno prikazivanje filma “U zemlji krvi i meda”

- Advertisement -

Multiplex Cinema City u prvoj sedmici nakon relativne normalizacije stanja elementarne nepogode najavljuje izuzetno bogat program novih filmskih ostvarenja za sve kategorije gledatelja sa početkom redovnog prikazivanja rediteljskog prvenca Angeline Jolie „U Zemlji krvi i meda“ i hita akcije Dan Zaljubljenih  „Zavjet ljubavi“ , otvaranjem novog akcionog trilera „Sigurna kuća“ te najavom održavanja ranije odgođene Sedmice Višegradskog filma 2012. u okviru Festivala Sarajevska zima.

Program Cinema City od 16.februara predvodi ratna drama „U zemlji krvi i meda“. Prvi kompletno autorski poduhvat Angeline Jolie, dobitnice Oskara i najveće zvijezde Holivuda koja se u posljednjih nekoliko godina pokazala i kao jedan od najvećih humanitarnih radnika na Svijetu kao Ambasador dobre volje Ujedinjenih Nacija potresna je priča o ratu u Bosni i Hercegovini. Film  koji je u posljednjih nekoliko mjeseci svojom tematikom i političkom težinom uzburkao javnost ne samo regiona bivše Jugoslavije već i kompletne svjetske javnosti te osvojio nominaciju za Zlatni Globus u kategoriji najboljeg filma sa neengleskog govornog područja u naslovnim ulogama predstavlja sjajne bosanske glumce Zanu Marjanović, Gorana Kostića , Branka Đurića, Ermina Sijamiju, Vanesu Glođo, Jasnu Beri i Ermina Bravu te glumačke veličine iz regiona, Radeta Šerbedžiju, Nikolu Đurička i Miloša Timotijevića.

Radnja filma kojeg je scenaristica i rediteljka Jolie sa porodicom i kompletnom autorskom ekipom predstavila bosankoj publici na svečanoj projekciji u dvorani Zetra dešava se za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini. Danijel, vojnik koji se bori na strani Srba, ponovo sreće Ajlu, Bošnjakinju koja je sada zarobljenica u logoru kojim on upravlja. Njihova nekad obečavajuća veza gubi sve granice realnosti s obzirom na situaciju u kojoj se oboje nalaze…

Pretprodaja ulaznica za projekcije filma koji se radi zaista eksplicitnih scena nasilja ne preporučuje mlađima od 16 godina i osobama slabih živaca je od prije nekoliko dana krenula na blagajnama multiplexa.

Sa druge strane Cinema City za sve pripadnice ljepšeg spola i zaljubljene parove od 16.februara na repertoar donosi blockbuster ljubavnu dramu „Zavjet ljubavi“ (The Wow). Film koji je svoju BH premijeru doživio u okviru ovogodišnjeg izdanja promotivne akcije Dan Zaljubljenih a koji je van svih očekivanja proteklog vikedna otvoren na prvom mjestu američke top liste sa zaradom od fantastičnih 41 milion dolara potpisuje mladi američki autor i početnik Michael Sucsy. U priči koja je zasnovana na istinitim događajima u naslovnim ulogama gledamo zanimljivi mladi par koga čine zgodni Channing Tatum, junak prošlogodišnjeg hita akcije 08.mart „Sve što želim to si ti“ te prelijepa zvijezda romantičnog klasika „Bilježnica“ Rachel McAdams dok u sporednim ulogama gledamo sjajne veterane, dvostruku dobitnicu Oskara Jessicu Lange te  iskusnog Sam Neilla, junaka romantičnog klasika „Piano“.

Tatum i Mc Adamas u filmu igraju tek vjenčani mladi bračni par Paige i Lea koji dožive tešku saobraćajnu nesreću nakon koje ona pada u komu. Kada se probudi postane jasno da je u nesreći izgubila pamćenje, a njezin muž odluči ponovno osvojiti njezino srce…

Cinema City je u saradnji sa turističkom agencijom VTA za sve gledatelje filma „Zavjet ljubavi“ pripremio i veliku nagradnu igru. Uz kupljenu ulaznicu svi gledatelji će dobiti kupon na kojem trebaju ispuniti svoje lične podatke te ubaciti ga u posebno pripremljenu kutiju na izlazu iz dvorane i ulaze u konkurenciju za osvajanje jednog od tri sjajna romantična putovanja za  dvije osobe na destinacije Budimpešta, Istambul i Rim. Imena sretnih dobitnika će biti izvučena nakon prve dvije sedmice  prikazivanja filma „Zavjet ljubavi “ u multiplexu Cinema City najkasnije do 02.marta.

Za ljubitelje vrhunskog trilera Cinema City na repertoar od 16.februara donosi pravu poslasticu u vidu hita „Sigurna kuća“ (Safe House). U rediteljskom ostvarenju mladog švedskog autora Daniela Espinose u naslovim ulogama gledamo fantastični glumački dvojac koga čine najveći afroamerički star holivuda i dvostruki dobitnik Oskara Denzel Washington koji nastavlja niz uspješnih trilera nakon klasika „Čovjek u plamenu“ i „Deja Vu“ te trenutno vrlo popularni Kanađanin Ryan Reynolds koga smo nedavno gledali u stripovskim spektaklima „Wolverine“ i „Green Lantern“. U sporednim ulogama filma koji je nošen nepodjeljenim hvalospjevima kritike i publike proteklog vikenda otvoren na drugom mjestu američke top liste sa trodnevnom zaradom od preko 40 miliona dolara gledamo srednjovječnu ljepoticu Veru Farmigu, junakinju klasika „Pokojni“ te britanskog veterana Brendana Gleesona.

Washington u filmu igra Najopasniji odmetnik CIA-e Tobin Frost pojavljuje se na mapi poslije decenije koju je proveo u bijegu. Kad sigurnu kuću u Južnoj Africi u koju je vraćen napadnu plaćene ubice, operativac početnik Matt Weston pobjeći će sa njim. Ovi neočekivani saveznici moraće ostati živi dovoljno dugo da otkriju ko ih želi ubiti…

Multiplex Cinema City od 20.februara ugostiće program ovogodišnjeg izdanja Festivala Sarajevska Zima pod nazivom Sedmica Višegradskog filma 2012. Retrospektiva najboljih filmskih ostvarenja Poljske, Češke, Mađarske i Slovačke u posljednjih par godina održat će se od 20. do 24.februara a počinje projekcijom 3D spektakla poljskog reditelja Jerzyja Hoffmana „Bitka za Varšavu 1920“ 20.februara u dvorani 1 u 18:30 sati. Projekcije programa Sedmica Višegradskog filma su besplatne za sve posjetitelje.

Cinema City već naredne filmske sedmice od 23.februara priprema otvaranje najaktulenijih 3D naslova. Tu je nastavak stripovskog blockbustera „Ghost Rider 2: Duh osvete“ koji predstojećeg vikenda predvodi konkurenciju na američkim kino blagajnama te nastavak avanturističkog serijala „Putovanje u središte zemlje: Misteriozni otok“ koji je proteklog vikenda u vrlo jakoj konkurenciji otvoren na trećem mjestu top liste sa odličnih 27 miliona dolara.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...