Nurkić na konferenciji: Mislim da o ljudima trebamo suditi samo na osnovu toga kakvi su oni sami

- Advertisement -

Bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić govorio je na konferenciji za medije njegovog kluba Portland Trail Blazers-a.

Dostakao se svog humanitarnog rada te govorio o iskustvima koja je doživio u Ruandi. Objavljujemo dio njegovog govora gdje je otkrio da želi izgraditi školu u Srebrenici.

“Žalosno mi je vidjeti šta sve ljudi rade. Neću da sugerišem Elonu Musku šta treba da radi, ali vidim da bi on radije kupio Twitter nego pokušao pomoći ljudima koji danas nemaju šta da jedu. Imamo djecu koja su bolesna i kojoj možemo pomoći, i ne činimo to. Živimo u teškom svijetu, bio sam u Ruandi tri dana, nisam nikad vidio toliko sretnih ljudi, toliko dječijih osmijeha, iako imaju toliko malo, prenosi Radiosarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Promijenjeni nazivi ulica u Srebrenici: Ulica Maršala Tita postaje Ulica Republike Srpske

Vidio sam dvije škole koje pohađa nekoliko hiljada djece, a nemaju cipele. Pogodilo me to, pokušao sam im kupiti cipele, knjige, sve što im je potrebno. Bilo mi je zadovoljstvo vidjeti da mogu pomoći, želim da im se izgradi košarkaški teren. Nevjerovatno je kad vidite da zaista možete pomoći. Ovo čak nije ni bio plan, otišao sam na odmor i šokiralo me ono što sam vidio.

PROČITAJTE JOŠ:  U Cazinu se organizuje takmičenje u brzom jedenju ćevapa

Cilj mi je da napravim školu u Srebrenici, gdje se desio genocid. Mislim da će sva ta djeca imati bolju budućnost. Nije bitno koje su religije, mene te stvari ne dotiču. Bijelci, crnci, pripadnici bilo koje religije… mislim da o ljudima trebamo suditi samo na osnovu toga kakvi su oni sami”, rekao je Nurkić na press konferenciji.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...