Novopečeni par otišao u Grčku na medeni mjesec – ostali šokirani kada je stigao račun od 400 eura

- Advertisement -

Novopečeni bračni par iz Kanade otputovao je na svoj medeni mjesec, a među destinacijama koje su posjetili našla se i Grčka te njen idilični otok Mykonos. Ipak, tamo ih je dočekala neugodna situacija po kojoj su dobro zapamtili ovo putovanje, prenosi Klix.ba.

Alex i Lindsay Breen bili su u obilasku Mykonosa kada su odlučili nešto “pregristi”. Izabravši restoran, tačnije beach bar DK Oyster, nisu ni slutili da će iz njega izaći znatno lakšeg novčanika.

Par iz Toronta naručio je jedno pivo, koktel i desetak kamenica, a sve su platili preko 400 eura. Svoju priču podijelili su kako bi i druge upozorili na ovakva iznenađenja.

Kako je Lindsay istakla, odmah po dolasku u restoran, gdje nije bilo cjenovnika, dočekao ih je neugodan tretman osoblja.

“Odmah su pitali ‘hoćete li kamenice?’ Bili su vrlo drski. Naručili smo njih 12, kako nam je i predloženo, misleći da je to uobičajena količina. Alex je naručio pivo, a ja sam tražila kartu koktela”; ispričala je Lindsay rekavši kako su prilično “gnjavili” oko donošenja karte pića.

Osoblje je insistiralo da naruče kamenice
Osoblje je insistiralo da naruče kamenice

“Konačno mi je donio ono što oni smatraju koktel kartom. Laminirani komad papira s navedenim vrstama alkohola, ali bez cijena i pravih imena pića. Tako sam naručila Aperol spritz”, prepričala je.

Ubrzo su stigla “komično velika pića”, što im je djelovalo čudno, a konobar ih je pokušao nagovoriti i da naruče još nešto negodujući što ga odbijaju.

Pića su bila smiješnih veličina
Pića su bila smiješnih veličina

“Stalno je vrebao oko stola. Uvijek je bio u blizini. Kad smo završili s kamenicama, pokušavao nas je nagovoriti da pojedemo batake rakova, što, srećom, nismo”, rekla je.

Kada je stigao trenutak plaćanja, par tvrdi da im osoblje nije donijelo račun za stol, već je pozvalo Alexa u “stražnju sobu” da plati. Na ekranu računara su mu pokazivali račun koji je bio na grčkom, a iznosio je preko 400 eura.

Iako zaprepašten, Lindsay kaže da je njezin suprug podmirio račun bez svađe želeći izbjeći sukob.

“Osjećao se zastrašeno. On je najljubazniji tip, pa čak i da je račun bio dvostruki, vjerojatno bi ga platio da izbjegne probleme. Bilo je prilično ludo. Drago mi je da se nismo posvađali jer je moglo završiti i gore po nas”, zaključila je ona.

Par je proveo medeni mjesec putujući Evropom tri sedmice, a tvrde da nigdje nisu naletjeli na tako visoke cijene.

Par je svoj medeni mjesec proveo istražujući Evropu
Par je svoj medeni mjesec proveo istražujući Evropu

“Bili smo šokirani, pogotovo zato što smo jeli stvarno dobre obroke u Italiji. U prosjeku smo trošili oko 120 eura za punu večeru s par koktela i predjelom. Spremni smo potrošiti kada je to opravdano, ali sada nije bilo tako. Srećom pa smo imali novca”, rekla je ona.

Spomenuti restoran koji se nalazi na obali Mykonosa na plaži Platis Gialos, već je “na lošem glasu”, a ni recenzije na TripAdvisoru ne idu mu u prilog. Korisnici uglavnom pišu da ga treba zaobilaziti.

Recenzije za restoran na TripAdvisoru nisu uopće dobre
Recenzije za restoran na TripAdvisoru nisu uopće dobre

S druge strane, čini se da osoblje ne ispričava zbog svog ponašanja, a njegov vlasnik Dimitrios Kalamaras, objasnio je kako ima posla sa “influenserima koji pokušavaju dobiti besplatan obrok”.

“Razumijem da neki ljudi mogu smatrati da su naše cijene izvan njihovog budžeta i potpuno poštujem njihovo mišljenje čak i ako ne cijene vrijednost naših usluga, kuhinje, koncepta i iskustva”, dodao je.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...