Novi potez Vlade FBiH: Sutra počinje podjela paketa s osnovnim namirnicama socijalno ugroženim

- Advertisement -

Predsjednik Crvenog križa Unsko-sanskog kantona Husein Kličić, je kazao da sutra počinje podjela paketa sa osnovnim životnim namirnicama u tom kantonu za socijalno ugrožene porodice.

Prema Uredbi koju je u julu usvojila Vlada FBiH, pakete u vrijednosti 500 KM dobit će 16.935 socijalno ugroženih porodica u FBiH, kao pomoć stanovništvu usljed rasta indeksa potrošačkih cijena, piše Hayat.

  • Mogu da kažem da smo se usaglasili sa svim centrima za socijalni rad u svih osam općina da su općinske organizacije Crvenog križa primile urađene spiskove primaoca pomoći i da ćemo se isključivo držati toga. Kako je poznato, centri za socijalni rad određuju korisnike i mi smo spremni. Obezbijedili smo skladišne prostore i volontere koji će dijeliti pakete i u srijedu (sutra, op. a) krećemo sa isporukom prema korisnicima, kazao je Kličić za Oslobodjenje.ba.
PROČITAJTE JOŠ:  U Lukavcu prilikom tuče ubijen muškarac (35)

Tončo Bavrka, direktor Federalne direkcije robnih rezervi, rekao je za da Direkcija sprema pakete koji će sadržavati brašno, ulje, šećer, so, konzerve, ali i deterdžente i bit će podijeljeni u dva navrata. Kako je utvrđeno Uredbom, za distribuciju hrane zadužen je Crveni križ.

Mi smo spremni za transport i krećemo od USK-a, zatim Tuzlanskog kantona i Posavine pa idemo na jug, rekao je Bavrka.

  • Mi smo spremni za transport i krećemo od Unsko-sanskog kantona, zatim Tuzlanskog i Posavine, pa idemo na jug. U prvom krugu podjele roba će biti u refuzi. U prolongiranju podjele paketa hrane, nabavi kutija i svega što to prati, nama se značajno povećavaju troškovi. U drugom krugu podjele paketa planirali smo nabaviti i kartonske kutije. Brašno i deterdžent u svakoj varijanti nemoguće je upakovati u kutije, tako da ostaju šećer, ulje, so i konzerve koje će biti upakirane u kartonsku ambalažu, pojašnjava Bavrka.
- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...