Muškarac vozio bez vozačke dozvole, pa usmrtio dječaka na trotinetu

- Advertisement -

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu koju je Više državno tužilaštvo u Podgorici podiglo protiv Đ.S, zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. U optužnici se navodi da je okrivljeni automobilom usmrtio dječaka dok je vozio električni trotinet.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni Đ.S. dana 31. jula 2022. godine, oko 15.30 , u mjestu Mojanovići, opština Golubovci, na raskrsnici ulica, upravljajući automobilom, nije se pridržavao saobraćajnih propisa na putevima i tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost život ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Okrivljeni je bez važeće vozačke dozvole upravljajući putničkim motornim vozilom, dolaskom na označenu raskrsnicu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio karakteristikama i stanju puta, vidljivosti, preglednosti, tako da vozilom može da upravlja na način kojim ne ugrožava bezbjednost saobraćaja, već se kretao brzinom od od oko 65 km/h umjesto prilagođenom brzinom od 39,64 km/h.

Ulaskom u nepreglednu raskrsnicu u kojoj je postavljeno “saobraćajno ogledalo”, te iako je bio dužan, nije propustio električni trotinet, kojim je upravljao oštećeni B. S, koji je u raskrsnicu nailazio sa njegove desne strane, već je nastavio kretanje.

PROČITAJTE JOŠ:  Samra Mujkić je učenica generacije Policijske akademije

Uslijed ovakvih propusta je došlo do sudara vozila sa trotinetom i vozačem trotineta, kojom prilikom je oštećeni B. S. zadobio teške tjelesne povrede od kojih je nastupila smrt, prenosi Crna-hronika.

U optužnici se dodaje da je okrivljeni u odnosu na osnovno krivično djelo postupao sa eventualnim umišljajem, jer je bio svjestan da tako nepropisnom vožnjom može ugroziti javni saobraćaj i time dovesti u opasnost živote ljudi, pa je na to pristao.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...