MUP RS: Presretači za 18 dana evidentirali 2.706 prekršaja, vozio 196 km/h, a ograničenje 80

- Advertisement -

U okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju u Republici Srpskoj takozvani presretači entitetskog Ministarstva unutrašnjih poslova za 18 dana rada, odnosno od 25. decembra 2020. godine do 11. januara 2021. godine, evidentirali su 2.706 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja motornih vozila, javlja Anadolu Agency (AA).

“Na području RS-a u prvih deset dana januara ove godine nije se dogodila nijedna saobraćajna nezgoda sa smrtno stradalim licima, a dok je u istom periodu prethodne godine šest lica smrtno stradalo u saobraćajnim nezgodama, te se ovim putem zahvaljujemo svim učesnicima u saobraćaju koji su odgovornim ponašanjem doprinijeli poboljšanju u oblasti stanja bezbjednosti u saobraćaju”, saopšteno je danas iz MUP-a RS.

PROČITAJTE JOŠ:  Zabranjen uvoz 50 tona krompira iz Egipta

Navode da nastavljaju sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu mobilnih radarskih sistema, na području svih policijskih uprava i apeluju na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju.

Kada su u pitanju najveća zbilježena prekoračenja brzine kretanja vozila u saobraćaju iz MUP-a RS su naveli primjere vozača u mjestu Palačkovci, opština Prnjavor, gdje je registrovana brzina od 138 km/h na ograničenju od 80 km/h, u mjestu Dobrljin, opština Novi Grad, brzina 196 km/h na ograničenju brzine od 80 km/h, u mjestu Čađavica, Mrkonjić-Grad, brzina 146 km/h na ograničenju brzine od 80 km/h…

PROČITAJTE JOŠ:  Otvorena ASA bolnica: Prva privatna opća bolnica u Sarajevu

“Podsjećamo da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila tzv. ‘presretači’ vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu. Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani”, navodi se u saopštenju iz MUP-a RS.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...