Mjesec kratkih filmova u Kriterionu

- Advertisement -

Nakon prošlogodišnjeg prikazivanja i velikog intresovanja za festivalske filmove, pred art kinom Kriterion je zanimljiv mjesec. Naime, Oberhausen putujući festival imat će još jedno gostovanje u našem glavnom gradu i Kriterionu.

Na svjetskoj turneji ove godine, filmove sa Oberhausen Kurzfilmtage festivala možete gledati u čak 24 države i 54 kino sale. Po prvi put, Oberhausen on Tour nudi 2 različita programa (Artist Film & Video 2014 and German Competition 2014).

Prikazivanje će se održati u dva dijela, 28. februara i 5. marta. U sklopu prvog dijela programa u Kriterionu se mogu pogledati tri filma iz International Competition sekcije: Gangster Backstage, Hiding in the Lights i River Plate.

Nakon odličnog Oberhausena i u dugogodišnjoj saradnji sa poljskom ambasadom, art kino Kriterion će još jednom biti domaćin Short Waves Grand Prix Tour filmskog festivala i to 20. marta sa početkom u 20h. Film Festival kratkih filmova Short Waves je jedan od najvećih i najprestižnijih filmskih događaja u Poljskoj.

U sklopu ovogodišnjeg programa može se pogledati ukupno 7 naslova, uključujući dokumentarne, animirane i sci-fi filmove. Short Waves filmsko putovanje kroz 6 kontinenata će zvanično početi 6. marta u Lvivu u Poljskoj, te posjetiti ukupno 124 grada u cijelom svijetu.

Naslovi koji će garantovano izazvati brojne emocije i komešanja, ali i ugodne razgovore ove godine su: The Supreme, Fisz Emade Tworzywo – Dust, A Blue Room, Fragments, That Would Be Beautiful, The Dumplings – Technicolor Yawn i Baths. Kao i do sada, ulaz na ovaj festivalski program je besplatan za sve posjetioce.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...