Life newsSport

Miralem Pjanić zavio Barcelonu u dugove: Duguje Juventusu 36 miliona eura

0
Miralem Pjanić zavio Barcelonu u dugove: Duguje Juventusu 36 miliona eura, Life.ba

Ekonomski izvještaj Barcelone, koji je objavio klub i koji će biti detaljno objašnjen na Skupštini sazvanoj 9. oktobra, otkriva detalje o finansijama o sportskim pitanjima. Konkretno, ono što se odnosi na dug katalonskog kluba prema drugim ekipama za transfere, među kojima je i transfer našeg Miralema Pjanića.

Barcelona klubovima s kojima je realizovala transfere treba da plati sumu od 128 miliona eura, a Barca duguje Juventusu 36 miliona eura za Miralema Pjanića, koji je u Nou Camp došao u zamjenu za Arthura za koji italijanski tim više nema dugovanja prema katalonskom klubu.

PROČITAJTE JOŠ:  Miralem Pjanić snimljen u svečanoj loži sa šalom Saudijaca: Pratio susret u društvu šeika

Pjanić je 2020. godine prešao iz Juventusa u Barcelonu, Arthur je otišao u suprotnom smjeru, a ove promjene nisu donijele ništa dobro za njih dvojicu koji su potpuno nestali s velike nogometne scene.

Katalonci su za transfer bh. reprezentativca ukupno trebali izdvojiti 60 miliona eura, dok su Bianconeri platili 72 miliona eura za Brazilca, piše Klix.

PROČITAJTE JOŠ:  "Dobro je zaljuljalo!": Novi zemljotres u Bosni i Hercegovini

Na kraju, Pjanić je poslije posudbe Bešiktašu ove sezone prešao u u ekipu Al Sharjaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, dok je Arthur nakon brojnih problema s povredama u finišu prijelaznog roka otišao u Liverpool, ali još nije upisao nastup u Premiershipu.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)