Marko Vidojević (Rok Bulevar): Rokenrol spaja narode

- Advertisement -

Rok Bulevar dolaze iz Beograda, ali prema ličnoj ispovesti lidera i osnivača Marka Vidojevića najveći uzori su im iz BiH, tačnije iz Sarajeva. Njihovo debi ostvarenje “Rokenrol je živ” osim na CD-u koji je objavljen od strane One records možete besplatno preuzeti odavde: http://bit.ly/RC4eYw. Marko, poznatiji pod nadimkom Vidi, predstavio je Rok Bulevar bh javnosti sa nadom da će ovde uskoro zasvirati.

Uzimajući u obzir činjenicu da je Rok Bulevar još uvek nepoznanica za veći deo publike u Bosni i Hercegovini, molim te, predstavi bend u nekoliko reči…

Mi smo rokenrol grupa iz Beograda, a u našoj muzičkoj biti više zvučimo bosanski nego beogradski, iako smo svi rođeni beograđani. Sviramo stari dobri hard rok na naš novi način, sa primesama bluza i narodne muzike.

Veći deo postave Rok Bulevara ima muzičko obrazovanje. Od kuda želja za bavljenjem rokenrolom i u kojoj meri vam pomaže muzičko školovanje?

Rokenrol je naš život i poziv. Za sebe mogu lično da kažem da slušam rokenrol od kada znam za sebe, a mislim da bi i ostali članovi benda to rekli za sebe. Muzičko obrazovanje nam je pomoglo u velikoj meri da bi mogli da zapisujemo note i da sve pesme od naših uzora koje imamo u svom redovnom repertoaru na nastupima možemo da skinemo po sluhu. Sa sluhom se čovek rađa, a sa muzičkim obrazovanjem upotpunjuje taj talenat koji mu je od Boga dat.

PROČITAJTE JOŠ:  Potraga za tijelom male Danke Ilić i dalje traje

Usredsredimo se na vaš autorski rad, koji uglavnom ti potpisuješ. O čemu ti to pevaš i komponuješ?

O ljubavi, o ljubavi i o ljubavi. (smeh) Ona me inspiriše najviše, pored toga bole me razne svetske nepravde, ali te tekstove čuvam za neko buduće vreme kada mi dođe potreba za tim da to podelim sa svetom, za sada je ljubav najveća inspiracija, i nadam se da će tako i zauvek ostati.

Zanimljivo je da često ističeš da ti je upravo bosanska rokenrol škola najbliža u tom autorskom segmentu…

Jeste, ispostavilo se da je 90% mojih glavnih muzičkih inspiracija i uzora upravo iz Sarajeva: Indexi, Vatreni Poljubac, Bijelo Dugme, Divlje Jagode, Plavi Orkestar, Bebek, Tifa, Pro Arte i još mnogo njih. Ima nešto hitično u sarajevskom rokenrolu, a mi upravo pravimo takvu muziku.

6Prvi album Rok Bulevara objavljen je pre nekoliko meseci. Kad povečeš crtu, da li si zadovoljan generalno kako je realizovan?

Prezadovoljan sam! Naravno, zdravo je razmišljati da su neke stvari mogle bolje, i treba biti samokritičan, mislim da čovek nikada u potpunosti ne treba biti zadovoljan sobom, jer onda više ne bi napredovao, ali u svoj toj želji za daljim napredovanjem mogu reći da smo zadovoljni, i da se trudimo svakim danom da budemo još bolji. Publika je ta koja nam daje nadu i uverenje da ovo što radimo vredi, i nastavićemo tim putem!

PROČITAJTE JOŠ:  Tijelo malene Danke Ilić još nije nađeno: U pritvoru preminuo brat jednog od osumnjičenih za ubistvo

U Srbiji svirate veoma često, kada ćemo moći da as vidimo u Bosni i Hercegovini?

Nadamo se uskoro, vrlo uskoro čim se nešto konkretno realizuje. Rokenrol spaja narode, i nadamo se da će naša muzika uticati da ljudi zaborave sve razlike materijalnog sveta koji su nam drugi nametnuli i da će doći da se dobro provedu i da osete ljubav u našim pesmama.

Gde vidiš sebe i svoj bend, za recimo, 5 ili 10 godina?

U muzici i samo u muzici. Ceo svoj život vidim u muzici, a takođe i bend. Nadam se da će ova naša priča još mnogo godina da potraje, jer smo tek poleteli. Rokenrol je potreban ovoj planeti, a naša misija je da ga vratimo tamo gde mu je i mesto – na vrh!

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=X5t5c7NFdPc]

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=2lLld0VTdfc]

Intervju: Kinasky

 

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...