Maca Marinković: Papcima u Beogradu sam Alijin bojovnik, ovim papcima iz Sarajeva četnik

- Advertisement -

Voditelj Dragan Maca Marinković za sebe kaže da je rođen i ostao u SFR Jugoslaviji, te da nije otišao trbuhom za kruhom poput ostalih.

Voditelj je progovorio o tome kako mu pojedini često spočitavaju njegovo porijeklo, te ga boli što ga i 20 godina poslije rata u Bosni i Hercegovini i dalje neki svrstavaju u “naše” i “njihove”, piše Blic.

– Za papke u Sarajevu sam četnik, za papke ovdje sam Alijin bojovnik, nabijem na ku*ac i jedne i druge i one treće. Papak je gori od atomske bombe. Kažu, otišao si, što ne pitaju Žeru i Đuru (Dražen Žerić, frontmen Crvene jabuke, i Branko Đurić Đura, dio kultne ekipe Top-lista nadrealista, prim. aut.) koji su otišli također. Izgleda ako odeš u Zagreb i Ljubljanu, onda nisi otišao, a ako odeš u Beograd, onda si otišao. Nisam ja nigde otišao, trbuhom za kruhom, ja sam tu gdje sam. – objašnjava Maca, koji je zbog dijalekta nerijetko ostajao bez uloga, a zbog rijalitija, kako kaže, i bez direktorske fotelje:

PROČITAJTE JOŠ:  Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

A kako je izdržao u ovoj profesiji i da li je nailazio na probleme, Maca je nastavio:

– Da ima podmetanja nogu, ima, ali ko zna kakav sam glumac – zna! Šoubiz je jedno, gluma je drugo. Kako sam krenuo da “macijam”, bio sam upravnik pozorišta mladih u Novom Sadu samo 24 sata, pa su me napušili najstrašnije. Čak je Udruženje dramskih umjetnika Srbije reklo da je to skaredno. Iz rijalitija “Farma” u direktorsku fotelju, zamisli. Manji je blam biti dio rijalitija nekad, ne danas, nego biti sudionik u nekim nuspojavama od serija, da se ne lažemo. Mene bi bilo stid, ja sve što sam odigrao dosad, odigrao sam sa mošnicama tačno, korektno i autentično. Ništa nisam odradio”, pojasnio je Maca.

PROČITAJTE JOŠ:  Zemljotres jačine 4,8 po Richteru pogodio New York

Marinković je u svijet šoubiznisa ušao zahvaljujući rijaliti-programu “Veliki brat”, nakon čega je u ovom formatu ostao i kao voditelj. Mnogi su ga iz tog vremena upamtili po češanju u rijalitiju.

– Ja nemam blama, meni su zamjerili što sam se češao po j*****, pa svrbila su me, šta da radim, koja je razlika između j*** i lakta, sve je dio tijela. Rijalitiji su prije imali igrice koje su imali smisla, sad se sve svelo na se*s i tuču. Govorili su za mene svašta, samo još nisu pisali da sam nekrofil, sve ostalo sam bio, baš su me derali, ali ipak čuva bog Dragana svog – kaže Marinković, piše Blic.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...