Ljetovanje u Hrvatskoj

0
Ljetovanje u Hrvatskoj, Life.ba

Ljetovanje u Hrvatskoj, Life.baOvog ljeta će 33 posto Bosanaca i Hercegovaca godišnji odmor provesti u Hrvatskoj, od toga, 7,2 posto njih u Makarskoj, pokazalo je istraživanje koje je provela Agencija Rejting.

Prema rezultatima ovog istraživanja, 32,7 posto naših građana odmarat će u BiH, uglavnom kod kuće, te u Neumu, na jezeru Modrac, Boračkom jezeru, u vikendicama i na selima.

Više od 13 posto građana BiH još uvijek ne zna gdje će odmarati, 3,6 posto ih neće odmarati nikako, dok više od deset posto anketiranih nema novaca za odmor.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Osmero maturanata sletjelo traktorom u liticu, zadržani u bolnici

Sigurno je jako važno da većina naših građana uživa u ljubavi. Čak 71,5 posto ispitanika izjasnilo se da su sretni u ljubavi, 17, 1 posto je nesretnih, 6,4 posto ih se osjeća „onako“.

Istražianje je pokazalo da se građani BiH boje prirodnih katastrofa. Više od 50 posto ispitanika zabrinuto je klimatskim promjenama.

Istraživanje je provedeno na uzorku na 380 osoba, od čega je 63,3 posto žena, 36,7 posto muškaraca. Starosoj skupini između 20 i 40 godina pripada 55 posto ispitanika, dok ih je starije od 40 godina bilo 45 posto.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.