LG bilježi porast prodaje

0
LG bilježi porast prodaje, Life.ba

LG bilježi porast prodaje, Life.baKompanija LG Electronics, Inc. (LG) objavila je prihode i operativne profite u prvom kvartalu ove godine, koji ukazuju na uspješnu strategiju rasta i porast tržišne potražnje. Rezultati ovog kvartala ukazuju na značajan porast u poređenju sa prvim kvartalom 2009. godine.

Porast prodaje i profita ustanovljeni su u periodu od tri mjeseca, zaključno sa 31. martom 2010. godine. Prodaja na globalnom nivou porasla je za 3,7 odsto, na ukupno 11,9 milijardi američkih dolara. Kompanija LG je ostvarila operativni profit od 462 miliona američkih dolara, čime je ostvaren rast od 2,6 odsto.

U okviru kompanije LG Electronics posluje pet kompanija: Home Entertainment Company, Mobile Communications Company, Home Appliance Company, Air Conditioning Company i Business Solutions Company. LG kompanija, koja je zabilježila ubjedljivo najveći rast u prodaji je Home Entertainment Company, koja je povećala prodaju za čak 20 odsto u odnosu na prošlu godinu, ostvarivši prihod od 4,5 milijardi američkih dolara. Rast u ovoj kompaniji može se pripisati novoj liniji Ful LED LCD televizora koji u velikom broju pristižu i na naše tržište. Veća potražnja za IT proizvodima dovela je do snažanog rasta prihoda i u LG Business Solution Company, koji su u ovom kvartalu dostigli 1,1 milijardi američkih dolara, što predstavlja rast od 15,4 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

Konstantne pozitivne performanse sa rastom od osam odsto i prodajom u visini od 2,1 milijardi američkih dolara pokazala je i Home Appliance Company. Manji pad prodaje zabilježile su Air Conditioning Company i Mobile Communications Company. Dolaskom ljetnje sezone očekuje se povećanje prodaje Air Conditioning Company, dok Mobile Communications Company vjeruje da će lansiranjem i promocijom novih pametnih telefona zabilježiti veći rast prodaje.

LG Electronics očekuje porast tržišne potražnje i u preostalim kvartalima tekuće godine kao rezultat globalnog izlaska iz ekonomske krize. LG je od ove godine usvojio međunarodne standarde finansijskih izvještavanja sa ciljem da objedini svoje globalne finansijske standarde. Kompanija LG će nastaviti da uvodi nove proizvode na glavna ciljna tržišta kao i da ulaže u istraživanje i razvoj svojih brendova.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)