Krenula pretprodaja ulaznica za pretpremijernu projekciju višestruko nagrađivanog filma Scream For Me Sarajevo

- Advertisement -

Na kino blagajnama krenula pretprodaja ulaznica za pretpremijernu projekciju višestruko nagrađivanog BH dokumentarni film o legendarnom koncertu Bruce Dickinsona u ratnom Sarajevu  1994.godine. Nakon premijerne projekcije svi posjetioci moći će pogledati video intervju sa Bruce Dickinsonom na engleskom jeziku.                                                                                                        

Bosanskohercegovački dokumentarni film Scream For Me Sarajevo, nastao u produkciji sarajevske produkcijske kuće Prime Time, nakon što je završio svoju festivalsku turneju sa prikazivanjem na preko 20 festivala širom svijeta i osvojivši čak 10 nagrada konačno kreće u svoju svijetsku i BH kino distribuciju 17.aprila sa specijalnom pretpremijernom projekcijom u preko 500 kino dvorana.

Primetime production je potpisao ugovor za svjetsku kino distribuciju sa kućom Eagle Rock Entertaiment u februaru ove godine a zahvaljujući suradnji sa regionalnom distribucijskom kućom Continental film fanovi u Bosni i Hercegovini imaće priliku pogledati ovo nevjerovatno filmsko ostvarenje paralelno sa ostatkom Evrope i svijeta.

Scream For Me Sarajevo, za kojeg postoji mišljenje da je jedan od najvrijednijih filmova o sarajevskoj opsadi, prati događaje dolaska frontmena kultnog metal benda Iron Maiden, Brucea Dickinsona i njegovog benda u opkoljeno Sarajevo 1994. godine, kada je i održan koncert u Bosanskom kulturnom centru (BKC). Ideja o nastanku filma potekla je od autora Jasenka Pašića, dok je režiju ovog dokumentarnog ostvarenja potpisao Tarik Hodžić.

PROČITAJTE JOŠ:  Tragedija u Banjaluci: Muškarac upao u šaht, beživotno tijelo izvukli vatrogasci

Za cjelokupnu realizaciju filma bila je zadužena Prime Time produkcija iz Sarajeva na čelu sa producentom Adnanom Ćuharom koji je u povodu ove pretpremijere izjavio: „Izutetno sam ponosan i sretan što naš film kreće u tako široku svijetsku kino distribuciju zahvaljujući dogovoru sa kućom Eagle Rock Entertaiment sa pretpremijernom projekcijom u čak 150 kino dvorana u Velikoj Britaniji i 500 kino dvorana širom svijeta. Ono što je nama jednako važno jeste da će ga fanovi u našoj zemlji imati priliku u isto vrijeme pogledati u tako velikom broju BH kina pošto smo ovaj film i napravili upravo za njih.

PROČITAJTE JOŠ:  Poznato ko je ukrao kip Brucea Leeja u Mostaru: Lice sa Interpolove potjernice

Pretpremijerna projekcija filma nakon koje će svi gledatelji imati priliku pogledati ekskluzivni razgovor snimljen sa legendarnim pjevačem grupe Iron Maiden Bruce Dickinsonom posebno snimljen u povodu njenog održavanja biće održana 17.aprila u čak 5 BH kino dvorana i to multiplexu Ekran Zenica u 19:00 sati,  a u multiplexu Cinema City u Sarajevu te u Cinestarima Mostar, Tuzla i Bihać u 20:00 sati. Pretprodaja za ove projekcije od danas kreće na blagajnama svih navedenih kino dvorana te ovom prilikom pozivamo sve fanove da čim prije obezbjede svoje ulaznice.

Na projekciji filma u multiplexu Cinema City gledatelji filma imaće priliku nakon projekcije pozdraviti i ekipu filma predvođenu producentom Adnanom Ćuharom  i rediteljem Tarikom Hodžićem. „Scream for me Sarajevo“ kreće sa redovnim prikazivanjem u svim BH kinima od 19.aprila u distribuciji Con film.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...