Koprodukcija Slovenije, Srbije, BiH i Hrvatske: Počelo snimanje filma “Jahači”, Nikola Kojo u ulozi bajkera

- Advertisement -

Početkom ove sedmice u Hrvatskoj je počelo snimanje filma “Jahači” (Jezdeca) koji prema scenariju Borisa Grgurovića režira Dominik Mencej. Film je koprodukcija Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“Jahači” je road-movie koji donosi priču o dvojici seoskih mladića koji, inspirisani filmom “Goli u sedlu”, prepravljaju svoje Tomose i kreću na put iz Slovenije do marijanskog svetišta Međugorje – Anton u nadi da će zadiviti djevojku u koju je zaljubljen, a Tomaž u potrazi za odgovorima za svoje religijske vizije.

Glavne uloge u filmu tumače mlade glumačke zvijezde iz Slovenije Timon Šturbej, koji se proslavio prošlogodišnjim filmom “Posledice”, i Petja Labovič te Nikola Kojo kojem je povjerena uloga bajkera Petera koji predstavlja neku vrstu mentorske, očinske figure.

PROČITAJTE JOŠ:  Dokumentarni film "Žena hrabrost": Borba za goli život u braku

Iz BiH učestvuju glumci Elma Juković, Davor Janjić, Slaven Knezović te kompozitor filmske muzike Dado Džihan, član legendarne Top liste nadrealista i kompozitor u filmu “U zemlji krvi i meda” Angeline Jolie.

“U ovom filmu igram slastičarku u malom mjestu gdje motoristi odsjedaju. Lijepo je iskustvo raditi s tom ekipom i imati mogućnost upoznati Nikolu Koju na setu i raditi s njim. On je vrhunski glumac i sjajan čovjek”, rekla je Elma Juković.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Projekt se realizuje u koprodukciji kompanija Staragara (Slovenija), Novi Film (BiH), Sense Production (Srbija) i Antitalent (Hrvatska), a podržali su ga Slovenski filmski centar, studio VIBA Film, Radio-televizija Slovenije, Filmski centar Srbije i Fondacija za kinematografiju Sarajevo. Razvoj projekta podržala je i Kreativna Evropa programima MEDIA i RE-ACT.

Bh. producent filma “Jahači” je Srđan Šarenac i producentska kuća Novi Film. Film će premijerno biti prikazan 2020. godine.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...

Dokumentarni film “Žena hrabrost”: Borba za goli život u braku

Od 18. aprila u program Federalne televizije vraća se...

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...