Life news

Kantonalna vlada će i dalje biti partner TTU energetic: TTU je dokaz da se fabrika može podići iz pepela

0

Premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić i ministar trgovine, turizma i saobraćaja Mustafa Šakić posjetili su danas kompaniju TTU Energetik u Tuzli. Bila je to prilika da se iz prve ruke upoznaju sa potencijalima i mogućnostima ove kompanije, koja se sigurnim koracima vraća na staze stare slave.

„Samim ulaskom u krug fabrike osjeti se radna atmosfera i to je nešto što nas izuzetno veseli. TTU energetik je dokaz da se fabrika, uz ispravne i iskrene namjere, može podići i iz pepela“, rekao je tokom posjete premijer Halilagić i dodao da je Vlada učinila sve, a i u narednom će periodu biti stalna podrška razvoju TTU-a.

„Tu smo da budemo podrška i potpora, te posrednik za sve pozitivne projekte u Tuzlanskom kantonu, a TTU energetik to sigurno jeste. Vlada će i u narednom periodu sigurno biti oslonac ovoj kompaniji ali ćemo i ubuduće računati na sposobnosti i mogućnosti TTU energetik-a.

PROČITAJTE JOŠ:  Muriz Memić o prijavi Alise Mutap: Mislim da je konačno shvatila...

Kantonalna vlada će i dalje biti partner TTU energetic: TTU je dokaz da se fabrika može podići iz pepela, Life.ba

U tom smislu voljeli bismo ovu kompaniju u narednom periodu vidjeti i u okvirima namjenske industrije. Takav iskorak bi domaću pamet i vještine stavilo u službu prije svega domaće sigurnosti, a onda i stjecanja
profita“, kazao je danas premijer Halilagić, dodajući da je Vlada spremna da i druga tržišta, pored polja energetike, spaja sa TTU-om „Tu mislim i na polja poput obnovljivih izvora energije i automobilske industrije“, zaključio je Halilagić.

Direktor Kompanije, Almir Zulić je premijeru Halilagiću i ministru Šakiću prezentirao potencijale kompanije.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Kanadska televizija napravila gaf: Pogledajte kakvu su zastavu Hrvatske objavili

Kantonalna vlada će i dalje biti partner TTU energetic: TTU je dokaz da se fabrika može podići iz pepela, Life.ba

„Prošlu godinu TTU energetik je okončao sa 14,7 miliona KM neto realizacije. Trenutno upošljavamo 170 radnika sa prosječnom plaćom koja je iznad prosjeka FBiH. Analizirajući kompletne uslove poslovanja, postignute rezultate, perspektive budućeg razvoja sa sigurnošću možemo reći da je
TTU energetik postao jako atraktivan poslodavac na tržištu rada“, ukratko je prezentirao kompaniju direktor Zulić, izražavajući zahvalnost za današnju posjetu jer, po njegovim riječima, Vlada Tuzlanskog kantona je uvijek bila pouzdan partner TTU-a i pratila je i podržavala njegov rad.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)