Kako je došlo do promjene imena BBI centra i šta se krije iza značenja Aria?

- Advertisement -

Jedna od najčešće komentarisanih vijesti među građanima Sarajeva prethodnih dana je promjenja imena BBI Centra.

Radi se o centru koji je jedan od najprepoznatijih u glavnom gradu BiH, pa je vijest o promjeni imena privukla veliku pažnju.

Nakon što je postalo poznato da je novo ime “Aria”, mnogi su se pitali šta se krije iza tog imena.

Ovim povodom portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je Društvo BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo iz kojeg su nam objasnili kako i zašto je došlo do ideje da se promijeni ime.

Odluka da promijenimo ime došla je u sklopu napora društva “BBI Real Estate” d.o.o. Sarajevo kao vlasnika objekta da donese novu vrijednost nakon COVID poremećaja na tržištu i ponudi novo iskustvo kupovine kupcima i zakupcima”, kazali su nam iz Društva BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Ipak, to nije jedini razlog za promjenu imena već i činjenica da je Društvo nedavno kupilo poslovnu zgradu koja se nalazi pored Aria shopping centra.

“Poslovna zgrada u ulici Maršala Tita jedan je od razvojnih projekata našeg Društva. To će biti samo jedan od projekata “ARIA Business” koje Društvo namjerava realizirati. Primarno smo fokusirani na razvoj i realizaciju maloprodajnih, uredskih i rezidencijalnih projekata, prepoznatljivih po kvaliteti gradnje i visokim standardima upravljanja. Iz tog razloga brand ARIA i dalje će se povezivati s kvalitetom. Stambeni projekti nosit će ime “ARIA Living” jer naša ARIA porodica ostaje pouzdan i stabilan partner”, pojasnili su.

PROČITAJTE JOŠ:  Godišnjica masakra u Ahmićima: Zločinci poručuju da bi sve ponovo uradili

Došli smo na kraju i do značenja imena Aria.

Ime ARIA ima lijepo značenje u perzijskom jeziku – “plemenito”, “časno” ili “čisto”, dok u italijanskom jeziku znači “zrak” i asocira i na “ariju” kao pjevački dio u operskim djelima“, kazali su nam.

Mnogi građani su priželjkivali da će novo/staro ime centra biti “Sarajka”, ali…

Sarajka je simbol jednog lijepog vremena i svakako je važan dio naše prošlosti. ARIA će i u budućnosti čuvati i njegovati dostojanstvo i ponos Sarajke kao što je to činio i BBI Centar. Svojim posjetiocima ćemo nastaviti pružati kvalitet i visoke standarde poslovanje te vjerujemo da će prepoznati ljepotu imena ARIA”, poruka je iz Društva BBI Real Estate d.o.o. za portal Radiosarajevo.ba.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...