Joe Biden uputio najljepše želje muslimanskim zajednicama povodom početka ramazana

- Advertisement -

Američki predsjednik Džo Bajden (Joe Biden) i njegova supruga Džil (Jill) uputili su najljepše želje muslimanskim zajednicama širom zemlje i svijeta povodom početka islamskog svetog mjeseca ramazana – vremena posta, obnove, milosrđa i ibadeta.

– Tokom ovog svetog mjeseca za muslimane, Sjedinjene Države potvrđuju svoju podršku muslimanskim zajednicama koje trpe razne nedaće i razaranja. Nastavit ćemo stajati uz narod Turske i Sirije, koji su izgubili mnoge članove porodica i voljene tokom nedavnih razornih zemljotresa, te uz narod Pakistana koji obnavlja svoje živote nakon poplava prošlog ljeta – naveo je Bajden u saopćenju.

PROČITAJTE JOŠ:  U Derventi se prevrnuo kamion koji je prevozio automobile

Solidarnost s ugnjetavanim muslimanima

Posebno je važno, naglasio je, na ovaj dan sjetiti se općeg ljudskog prava da praktikujemo, molimo se i propovijedamo svoju vjeru mirno i otvoreno.

– Zajedno s našim partnerima, Sjedinjene Države izražavaju solidarnost s muslimanima koji se i dalje suočavaju s ugnjetavanjem, uključujući Ujgure u Narodnoj Republici Kini, Rohindži u Burmi i druge muslimanske zajednice koje se suočavaju s progonima širom svijeta – poručio je Bajden.

Blagoslovljen i miran ramazan

Također je odao počast muslimanskim zajednicama širom SAD-a koje su dio američke priče od njenog osnivanja. Od nauke i tehnologije, do umjetnosti i akademije, do prava i medicine, do poslovanja i vlade, i šire – Amerikanci muslimani nastavljaju jačati raznolikost američke nacije generaciju za generacijom, piše Avaz.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu obilježena 25. godišnjica ubistva Joze Leutara

– Zato se danas udružimo i obnovimo svoju predanost stvaranju ravnopravnije, pravednije, tolerantnije i suosjećajnije nacije. Mojim sugrađanima Amerikancima koji slave ramazan, i muslimanima širom svijeta želimo blagoslovljen i miran ramazan – navodi se u poruci američkog predsjednika Džoa Bajdena.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...