Ismir Mirvić i Vincent Tan se sastali danas: Razgovarali o nastavku ulaganja u bh. sport

- Advertisement -

Vincent Tan i Ismir Mirvić, većinski investitori i vlasnici upravljačkih uloga Fudbalskog kluba Sarajevo, su se sastali danas u Kuala Lumpuru, saznaje portal Klix.ba.

Tema susreta u Maleziji, pored ugodnog druženja, dvojice partnera i prijatelja bila je i nastavak ulaganja u bh. sport sa posebnim akcentom na sportsku infrastrukturu koja je prijeko potrebna za razvoj vrhunskog sporta.

Ljubitelje sporta posebno može radovati velika želja jednog od najbogatijih Malezijaca da nastavi sa investiranjem u projekte u Bosni i Hercegovini, a kako saznajemo, rezultati ovog važnog sastanka uskoro će biti prezentirani javnosti.

PROČITAJTE JOŠ:  Užas u Čajniču: Trudnica napala šestogodišnjaka, pao niz stepenice i slomio ruku

Podsjetimo, malezijski milijarder Tan je postao većinski vlasnik Sarajeva krajem 2013. godine, a upravljenje klubom je prepustio Vijetnamcu Nguyenu Hoaiju Namu početkom marta 2019. godine.

Vijetnamski biznismen je tada kupio 60 posto upravljačkih prava od Vincenta Tana koji je zadržao 30 posto, dok su preostalih 10 posto držali bh. investitori.

Nam je digao ruke od Sarajeva nakon samo dvije godine, a Tan je ponovo postao vlasnik 60 posto upravljačkih prava početkom jula prošle godine, a krajem septembra došlo je do nove raspodjele moći u Bordo timu kada je u klub zvanično ušao Mirvić koji ujedno i obavlja ulogu predsjednika kluba.

PROČITAJTE JOŠ:  U Derventi se prevrnuo kamion koji je prevozio automobile

Sada su Tan i Mirvić suvlasnici sa po 49,13 posto upravljačkih prava FK Sarajevo, dok preostalih 1,74 posto imaju ostali ulagači, prenosi Klix.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Janji ispisani sramotni nacionalistički grafiti

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustaša Gradaščević objavio je na...

Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

U tuzlanskom naselju Solina došlo je do teške saobraćajne...

Pet osnovnih škola na Ilidži dobilo prijetnje o postavljenoj bombi

Pet osnovnih škola na području Ilidže zaprimilo je email...

Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

Ispred Srednje mašinske-tehničke škole danas je došlo do incidenta...