Hrvatski glumac uhapšen u Njemačkoj: Pronašli mu 100 kg trave

- Advertisement -

Vinkovački glumac Vladimir Andrić na svojem je Facebook profilu objavio da je uhapšen na aerodromu u Njemačkoj pod sumnjom da je u toj zemlji prodavao drogu.

“Dragi prijatelji… Ja sam danas potpuno nevin optužen i uhapšen na aerodromu u Njemačkoj jer sam 2018-2019 u Essenu prodao 100 kilograma trave”, naveo je u objavi Andrić, prenose hrvatski mediji.

“Jutros sam morao googlati gdje je uopće taj Essen. Nikad nisam bio u tom gradu niti uopće u Njemačkoj do zadnje dvije godine kada sam išao vidjeti sestru i nećake“, navodi se u objavi Andrića.

Na kraju najavljuje svoju bitku iz istražnog zatvora.

PROČITAJTE JOŠ:  Obilježena 21. godišnjica od prve kolektivne dženaze žrtvama genocida u Srebrenici

“Čuvajte mi moje cure… Ja ću ovdje u istražnom zatvoru dokazivati svoju nevinost i ako Bog da vidimo se uskoro. Volim vas”, stoji na kraju njegove objave.

Vladimir Andrić rođen je u Vinkovcima 1984. godine. Oženjen je i ima dvije kćeri. Od najranijeg djetinjstva je na sceni, a pred kraj osnovne škole postao je član amaterskog ansambla vinkovačkog kazališta gdje, kako se navodi na stranicama Gradskog kazališta Joza Ivakić Vinkovci, ostvaruje broje zapažene uloge u dječjim i večernjim predstavama.

Od veljače 2021. obnaša dužnost pomoćnika ravnatelja, piše Radiosarajevo.ba.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Mostara se prevrnuo automobil, povrijeđene dvije osobe

Akademiju dramskih umjetnosti u Tuzli upisao je 2005. godine, gdje je 2010. i diplomirao kao jedan od najboljih studenata u klasi profesora Vlade Keroševića. Kao profesionalni glumac glumi u više od 30 predstava, također režira i piše predstave koje godinama uveseljavaju vinkovačku publiku.

Dobitnik je nagrade “Zoranov brk” za odigranu ulogu u predstavi “Nećeš razbojniče” na festivalu Zorana Radmilovića u Zaječaru. Bavi se i režiranjem kratkih animiranih i igranih filmova i glazbenih video spotova, prenose hrvatski mediji.

Autor je dugometražnog dokumentarnog filma “Ovčara, neispričana priča”. Godine 2020. dobio je Nagradu “Fabijan Šovagović” za najboljeg glumca 27. Festivala glumca.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...