Hrvatska: Nakon potresa zbrinuto prioritetnih 880 kućanstava

- Advertisement -

Ministar hrvatskih branitelja i šef Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica razornog potresa od 29. prosinca/decembra Tomo Medved izjavio je na današnjoj sjednici hrvatske Vlade da je na područjima pogođenim potresom u središnjoj Hrvatskoj postavljeno ukupno 928 kontejnera i mobilnih kućica, javlja Anadolu Agency (AA).

“U najvećoj mjeri riješili smo prioritetne zahtjeve za prioritetno zbrinjavanje jer su lokalni stožeri općina i gradova u početnoj fazi, nakon potresa, iskazali ukupno 880 prioritetnih zahtjeva”, kazao je šef Stožera civilne zaštite za otklanjanje posljedica razornog potresa Tomo Medved.

Ministar Medved izvijestio je na sjednici Vlade kako je ovog tjedna u Sisačko-moslavačkoj, Karlovačkoj i Zagrebačkoj županiji postavljeno ukupno 278 smještajnih objekata.

PROČITAJTE JOŠ:  Dan grada Sarajeva: Slavimo ljepotu, našu raznolikost i mir

Na skladištu u Lekeniku nalazi se raspoloživih 112 kontejnera i 23 mobilne kućice, a najavljena je isporuka još 451 kontejnera, s tim da je 939 smještajnih objekata priključeno je na struju.

U državnim stanovima privremeno je zbrinuto 59 obitelji, tj. 161 osoba.

Na područjima pogođenim potresom postavlja se prva bazna stanica za pokrivanje telekomunikacijskog signala, što će omogućiti školsku izobrazbu učenika koji koriste model nastave na daljinu.

“Ravnateljstvo civilne zaštite pregledalo je 533 lokacije za postavljanje kontejnera i kućica, Hrvatska vatrogasna zajednica obavila je 727 intervencija, Hrvatska gorska služba spašavanja njih 117, a Hrvatski crveni križ podijelio je 120 tona hrane, 48.000 obroka za stanovništvo te su posjetili 469 lokacija. Hrvatska vojska i policija provode konstantne aktivnosti potpore stradalom stanovništvu”, naveo je Medved.

PROČITAJTE JOŠ:  Potraga za tijelom male Danke Ilić i dalje traje

U petrinjskoj vojarni “Pukovnik Predrag Matanović” trenutno je smješteno 117 osoba čiji su objekti oštećeni u potresu, a provedeno je cijepljenje protiv koronavirusa za 78 osoba smještenih u vojarni.

Do sada su ažurirane 45.232 prijave oštećenih objekata na području pogođenim potresom, a ukupno ih je pregledano 26.505. Od toga njih 3.109 ima crvenu oznaku.

Na području Gline, od ukupno 7.403 objekta prije potresa, bilo nastanjeno njih 2.672, a nenastanjeno 4.731, izvijestio je ministar Medved.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...

Od danas ponovo omogućene posjete KCUS-u

Posjete pacijentima u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS)...

Kod Bosanskog Broda pronađena petogodišnja djevojčica iz Njemačke koja je žrtva trgovine ljudima

Na području Bosne i Hercegovina, tačnije na prijelazu Bosanski...

Legendarni Mima Šiš iz kultne Audicije imao moždani udar

Glumac Jasmin Geljo, iz legendarne predstave Audicija pretrpio je...