HP preuzeo 3Com

- Advertisement -

HP je objavio kako je završeno preuzimanje korporacije 3Com, po cijeni od 7,90 US dolara po jednoj dionici u gotovinskom iznosu. Gledano kroz vrijednost cjelokupne kompanije i njenog poslovanja, radi se o iznosu od oko 2.7 milijardi američkih dolara.

HP će integrirati 3Com-ove mrežne uređaje te routing i sigurnosna rješenja sa svojim postojećim HP ProCurve rješenjima, čime se stvara sveobuhvatan portfolio za korisnike. Kombiniran sa HP-ovim globalnim dosegom, prošireni portfolio učvrstit će HP Converged Infrastructure strategiju koja je bazirana na integraciji servera, pohrane podataka, umrežavanju, upravljanju te širokom spektru ostalih usluga. Zahvaljujući ovoj integraciji, korisnici će biti u mogućnosti da pojednostave svoje mreže kao i da preorganiziraju edge-to-core mrežne sustave, što će se reflektirati na poboljšanje cjelokupnih IT usluga.

Preuzimanje kompanije 3Com proširuje i HP-ovu Ethernet Switching ponudu kroz Routing rješenja, čime će se značajno ojačati i pozicija kompanije na velikom tržištu Kine. Također, TippingPoint portfolio preuzete 3Com kompanije doprinijet će sigurnosti HP-ovih mreža. Uz ovaj portfolio, HP je sada u poziciji da ponudi tržištu, odnosno svojim korisnicima trenutno najsveobuhvatnije tehnološke mogućnosti, a sigurno je da će ovakvom ponudom HP zadovoljiti potrebe korisnika i u budućnosti.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...