HP preuzeo 3Com

0
HP preuzeo 3Com, Life.ba

HP preuzeo 3Com, Life.baHP je objavio kako je završeno preuzimanje korporacije 3Com, po cijeni od 7,90 US dolara po jednoj dionici u gotovinskom iznosu. Gledano kroz vrijednost cjelokupne kompanije i njenog poslovanja, radi se o iznosu od oko 2.7 milijardi američkih dolara.

HP će integrirati 3Com-ove mrežne uređaje te routing i sigurnosna rješenja sa svojim postojećim HP ProCurve rješenjima, čime se stvara sveobuhvatan portfolio za korisnike. Kombiniran sa HP-ovim globalnim dosegom, prošireni portfolio učvrstit će HP Converged Infrastructure strategiju koja je bazirana na integraciji servera, pohrane podataka, umrežavanju, upravljanju te širokom spektru ostalih usluga. Zahvaljujući ovoj integraciji, korisnici će biti u mogućnosti da pojednostave svoje mreže kao i da preorganiziraju edge-to-core mrežne sustave, što će se reflektirati na poboljšanje cjelokupnih IT usluga.

Preuzimanje kompanije 3Com proširuje i HP-ovu Ethernet Switching ponudu kroz Routing rješenja, čime će se značajno ojačati i pozicija kompanije na velikom tržištu Kine. Također, TippingPoint portfolio preuzete 3Com kompanije doprinijet će sigurnosti HP-ovih mreža. Uz ovaj portfolio, HP je sada u poziciji da ponudi tržištu, odnosno svojim korisnicima trenutno najsveobuhvatnije tehnološke mogućnosti, a sigurno je da će ovakvom ponudom HP zadovoljiti potrebe korisnika i u budućnosti.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)