Hadžibajrić: Pred nama su novi veliki projekti, Sarajevo je žedno za tim

- Advertisement -

Načelnik Općine Stari Grad Sarajevo Ibrahim Hadžibajrić izjavio je kako je ta Općina u proteklih 12 godina pokazala da su opći interesi ispred ličnih te je izrazio nadu da će viši nivoi vlasti u budućnosti imati više sluha za podršku projektima lokalnih zajednica, javlja Anadolu Agncy (AA).

Hadžibajrić je predstavio projekte i aktivnosti koji su realizirani u protekloj godini i najavio planove za 2021.

Prikazana je i video prezentacija kao sažeti preglednik realiziranih komunalnih, infrastrukturnih projekata, kao i projekata podrške razvoju obrazovanja, kulture i sporta, aktivnosti u okviru boračko-invalidske i socijalne zaštite, organizacije i pokroviteljstva te protokolarne aktivnosti.

Hadžibajrić je kao najvažnije projekte prošle godine izdvojio četiri kapitalna zahvata koji su realizirani pomoću Saudijskog fonda, a dodao je kako su se ti projekti, posebno izgradnja podzemne garaže sa trgom, mogli realizirati znatno ranije da je bilo više sluha sa drugih nivoa vlasti.

PROČITAJTE JOŠ:  Prijeteći nožem, iz trgovine oteo novac i nestao bez traga

“Nažalost, živimo jedan život lažnog pluralizma i demokratije, gdje su zastupnici na svim nivoima vlasti okrenuti više ličnim interesima nego općem. Da nije sve tako, evo najbolji dokaz je Opština Stari Grad i ovo što se radilo u zadnjih 12 godina tokom moja tri prethodna načelnička mandata. Ova četiri projekta su i s vaše medijske strane mnogo ispromovisana i vidjeli ste jako puno infrastrukture, škola, odnosno sve smo škole uradili i nemamo više šta da uradimo“, kazao je Hadžibajrić.

Izrazivši ponos učinjenim, Hadžibajrić je kazao da ga ljute sve opstrukcije na koje nailazi tokom realizacije projekata u glavnom gradu BiH.

“Pred nama su novi veliki projekti, kao što je projekt još jedne podzemne garaže na Trgu Alije Izetbegovića sa jednim prelijepim trgom koji je u planu za proljeće. Ali opet kažem da ne zavisi sve od nas, nego i od dozvola i svega što treba da dobijemo. Tu je još puno infrastrukturnih projekata. Sarajevo je žedno za tim“, kazao je Hadžibajrić.

PROČITAJTE JOŠ:  Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

Kazao je da je Općina Stari Grad u velikoj većini projekata radila i podzemnu infrastrukturu kako se ne bi stalno i iznova kopale asfaltirane ulice.

“Nastojat ćemo da na projektu bazena, o kojem smo u prezentaciji istakli posebnu pažnju, istrajemo na izgradnji i poslovnog ili stambeno-poslovnog objekta i nekim sportskim sadržajima. Vidjet ćemo koliko ćemo naići na razumijevanje kod institucija na nivou kantona i Federacije BiH“, kazao je Hadžibajrić.

Hažibajrić je, također, kazao da će neki infrastrukturni projekti biti realizirani u saradnji s Općinom Centar, a od smjene vlasti u Kantonu Sarajevo očekuje pozitivne refleksije na projekte lokalnih zajednica.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...