Grlić Radman o NATO-u: Saborska većina protiv ‘rušitelja i izdajnika’ Milanovića

- Advertisement -

Saborska parlamentarna većina podržava moguće pridruživanje Finske i Švedske NATO-u, a izjave Zorana Milanovića o blokadi proširenja nanose veliku štetu ugledu i vjerodostojnosti Hrvatske, ocijenio je u utorak hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman i nazvao hrvatskog predsjednika “izdajnikom” i “rušiteljem vlade”.

“Teze (predsjednika Zorana Milanovića) nanose veliku vanjskopolitičku štetu Hrvatskoj, sramote nas u međunarodnoj zajednici, a budući da dovodi u izravnu vezu pitanje rješavanja položaja hrvatskog naroda u BiH, također štete i Hrvatima u BiH”, istaknuo je Grlić Radman nakon sastanka vladajuće koalicije.

Hrvatska prepoznaje važnost Finske i Švedske kao visokorazvijenih zemalja kad su u pitanju vladavina prava i demokracija, poštivanje ljudskih prava i smatra da će njihovo članstvo u NATO-u pridonijeti jačanju kolektivne obrane i sigurnosti, rekao je ministar.

Milanovićeve izjave o tome da će “kao đavao grešnu dušu progoniti svakog zastupnika koji bude bio za” ili da su “izdajnici”, Grlić Radman smatra autoritarnim i autokratskim i kaže da ga podsjećaju na komunistička vremena.

PROČITAJTE JOŠ:  Apel za pomoć Dobojliji Denisu Deliću

Dodao je da Milanović “srozava reputaciju i vjerodostojnost Hrvatske i u očima međunarodne zajednice stvara njezinu percepciju kao incidentne države”.

I Milanović ‘izdajnik’ i rušitelj vlade

Pogrešno je vezivati ulazak Finske i Švedske u članstvo u NATO-u s pitanjem Hrvata u BiH, istaknuo je dodavši da tamošnjim Hrvatima to samo odmaže.

Grlić Radman je kazao da je Milanović tek prije godinu dana otkrio Hrvate u BiH, a sada se nudi za njihovog “spasitelja”, prenosi HIna.

Štoviše, u svojoj vladi imao je ministricu (Vesnu Pusić op.a.) koja je govorila da je Hrvatska izvršila agresiju na BiH, podržavao je građanski koncept BiH i nije prepoznavao potrebe Hrvata u toj državi.

PROČITAJTE JOŠ:  Isak reagovao na Nešićeve prozivke zbog Kontakt tačke: Provalili smo vas, vi imate ulogu sekretarice

“U ključnim trenucima se ponašao kao izdajnik, izdajnik-prevarant, u trenucima kada se trebalo snažno založiti za ravnopravnost Hrvata i za promjenu izbornog zakona…”, rekao je Grlić Radman iako je netom prije rekao da je etiketiranje izdajnikom komunistička baština.

Ujedno je optužio Milanovića da ne odustaje od svojih proruskih stavova iako je hrvatski predsjednik ranije danas rekao da je Rusija agresor u Ukrajini i da nije na njezinoj strani.

Ministar je na kraju poručio da je “bitno da javnost zna da je ovo aktivni rad na rušenju hrvatske vlade i svega onog što je hrvatska vlada učinila do sada”.

“Mi ćemo se snažno politički i svim pravnim sredstvima tome oduprijeti”, zaključio je, prenosi Hina.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...

U Ustikolini prilikom sječe šume smrtno stradao 65-godišnjak

Policiji u Goraždu prijavljeno je da je jedna osoba...

Pekare “Manja” reagovale na izvještaj inspekcije o svinjetini u bureku koji se prodavao u Sarajevu

Povodom informacija Federalne uprave za inspekcijske poslove o prisustvu...