Građanima na ulicama Starog Grada dijeljene zaštitne maske

- Advertisement -

Po nalogu općinskog načelnika Ibrahima Hadžibajrića, Služba civilne zaštite Općine Stari Grad Sarajevo danas je izvršila podjelu zaštitnih maski građanima na ulicama Starog Grada, a s ciljem zaštite i ukazivanja na važnost poštovanja propisanih higijensko-epidemioloških mjera.

Svjestan ozbiljnosti situacije sa širenjem virusa i povećanim brojem zaraženih, Hadžibajrić naložio je ovoj službi kontinuirano praćenje stanja na terenu i djelovanje prema potrebi i realnim mogućnostima, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Kako je kazala Lejla Dizdarević, po ovlaštenju pomoćnica načelnika za civilnu zaštitu, na terenu je danas bio veći broj uposlenika Službe civilne zaštite, a uz podjelu maski, upozoravali su građane i na ostale mjere koje se moraju poštovati s ciljem zaštite.

PROČITAJTE JOŠ:  Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

– Cilj današnje akcije je zaštita naših građana i upozorenje da se čuvaju i poštuju mjere. U situaciji u kojoj smo se našli, svi građani obavezni su brinuti se o sebi, ali i o drugima. Općina Stari Grad, predvođena načelnikom Hadžibajrićem, kontinuirano provodi mjere još od prošle godine i izbijanja pandemije korona virusa – kazala je Dizdarević.

Uposlenici Službe za civilnu zaštitu Općine Stari Grad koji su danas bili na terenu kazali su da se građani u najvećem broju slučajeva pridržavaju mjera i nose maske, ali im je ipak još jednom skrenuta pažnja da se ne izlažu riziku od zaraze i poštuju sve mjere.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...