French Open: 3D prenos uživo širom Evrope

0
French Open: 3D prenos uživo širom Evrope, Life.ba

French Open: 3D prenos uživo širom Evrope, Life.baPanasonic i FFT osnovali su partnerstvo u svrhu prvog emitovanja evropskog sportskog događaja uživo u 3D, s Orange operaterom za Francusku i Eurosport kanalom za druge evropske zemlje

Panasonic je sklopio partnerstvo s Francuskim teniskim savezom (FFT), francuskim operaterom Orange i kanalom Eurosport, koji omogućava prenos Otvorenog prvenstva Francuske Roland Garros uživo, u punoj 3D kvaliteti. Ovo je biti prvi višednevni sportski turnir u Evropi koji se prenosi uživo u 3D.

Roland Garros, koji se održava između 23. maja i 6. juna 2010., jedan je od najprestižnijih događaja na sportskom kalendaru i teniski Grand Slam s najširom evropskom televizijskom publikom. Prvi put u Evropi gledatelji imaju priliku doživjeti turnir u 3D na izabranim prodajnim mjestima, gdje se impresivni doživljaj uz samo tenisko igralište reproducira na televizoru.

3D pokrivanje događaja na Roland Garrosu prenosi se uživo preko ADSL-a i optičke mreže do pretplatnika operatera Orange u Francuskoj, na posebnom kanalu Orange TV. Osim toga, Orange ima mogućnost snimanja i 3D scene u pozadini događaja s profesionalnim kamkorderima koje je omogućio Panasonic, te kreiranja posebnih 3D izvještaja s mjesta događaja. Poseban 3D dokumentarni film nastat će nakon turnira, a prenosit će ga Orange TV kanal.

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković najavio sezonu: Neću da igram osrednji tenis, ako ne bude tako...

Također, čitav turnir emitira se u 3D u velikom broju maloprodajnih objekata u Francuskoj. Eurosport prima 3D signal uživo od operatera Orange i prenosi ga satelitskom vezom u više od 3.000 maloprodajnih objekata u 58 evropskih zemalja (osim Francuske), na Panasonic VT20 3D plazma televizorima. Prvi put korisnici u Evropi imaju izvanrednu priliku da istovremeno uživaju u učinku 3D tehnologije na prestižno Otvoreno prvenstvo Francuske cijelo vrijeme trajanja turnira.

Laurent Abadie, CEO i predsjednica kompanije Panasonic Europe, izjavila je: “Naši prvi 50-inčni Full HD 3D Viera televizori i Blu-ray plejeri, koje ćemo ovog proljeća lansirati na evropsko tržište, otvaraju novu eru dubokog doživljaja kućne zabave. Partnerstvo koje su osnovali Panasonic, Orange, Eurosport i FFT bitan je korak u prikazivanju fascinacije ne samo holivudskih filmova već i direktnih prenosa. Mogućnost da se tako prestižan događaj prenosi uživo u 3D pobudit će maštu publike i dati nacrt za budućnost 3D emitiranja.”

PROČITAJTE JOŠ:  Novak Đoković najavio sezonu: Neću da igram osrednji tenis, ako ne bude tako...

Michel Grach, medijski direktor turnira, je dodao: “Od samog početka prikazivanja sporta na televiziji, turnir Roland Garros oduvijek je kročio put inovacijama, i posebno smo ponosni da će se upravo French Open, kao prvi teniski događaj, tako opširno zabilježiti u 3D. Naš mobilni teren čini 3D slike još zanimljivijim, i ljubitelji tenisa širom svijeta imat će priliku doživjeti naš sport kao nikad ranije. Spajanje ovako različitih profesionalnih oblasti u okviru partnera turnira, poput Panasonic-a – s ovako uzbudljivim zajedničkim ciljem – postavlja nova mjerila za tehnološku suradnju u sportu, i obećava velike izglede za razvoj i nove inovacije.”


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)