Foto: Turisti se fotografirali ispod Starog mosta i tražili osvježenje u ledenoj Neretvi

- Advertisement -

Stara gradska jezgra Mostara danas je prepuna domaćih i stranih turista, koji uživaju u ljepotama Starog mosta, ali i ledene Neretve u kojoj su mnogi danas potražili osvježenje uslijed temperatura koje su nadmašile 30 stupnjeva, javlja Anadolu Agency (AA).

Osim što su turisti fotografirali ljepote stare gradske jezgre i nadaleko poznatog UNESCO-ovog spomenika, uslijed vrućine i temperatura koje su danas nadmašile 30 stupnjeva mnogi su osvježenje potražili u ledenoj Neretvi.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Nekima je bilo dovoljno umočiti ruke i osvježiti vratne žile, dok su neki ulazili u rijeku do koljena, ali pravi avanturisti su se čak i okupali, kao i brojni građani koji su došli potpuno spremni provesti dio dana  uz Neretvu i ambijent  suncem okupanog Starog mosta.

Mnogi nisu propustili kupovinu suvenira, ispijanje kafe  i šetnju starom gradskom jezgrom, kao ni posjet Muzeju Hercegovina, koji čuva bogatu povijest grada na Neretvi. Mnogi nisu odoljeli ni posjetu ugostiteljskih objekata koji su mamili polaznike primamljivim narodnim nošnjama i kulinarskim kartama s jasno ispisanim tradicionalnim jelima.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Vrhunac dana bez dvojbe  je za mnoge danas bio pogled na vratolomni skok s luka Starog mosta visokog  24 metra, koji je oduzimajući mnogima dah, izveo jedan od članova Kluba skakača u vodu Mostari.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...