FILM PRAVEDNIK 2 – Denzel Washington nastavlja borbu za pravdom

- Advertisement -

Nakon odličnih kritika i reakcija publike na original iz 2014. g. fanovi i oni koji će to tek postati mogu odahnuti – nastavak akcionog trilera ove godine stiže u BH kina!

Priča o uroti i osveti sa puno akcije i odličnom glumačkom postavom ovog ljeta prikovat će vas za kino sjedišta. I to s razlogom.

Dvostruki dobitnik nagrade Oscar® Denzel Washington i redatelj Antoine Fuqua ponovno udružuju snage i donose nam nastavak koji smo čekali četiri godine.

Riječ je o filmu „Pravednik 2“ (The Equalizer 2) u kojem Washington ponovo glumi Roberta McCalla, akcionog junaka i borca za pravdu. Triler „Pravednik“ bio je najbolje ocijenjeni film s cenzorskom oznakom „R“ u istoriji kompanije Sony Pictures te je nastavak bio očekivan i jedva dočekan. Washington je već tada izrazio svoju zainteresovanost za snimanjem nastavka pa mu je ovo prvi filmski nastavak u karijeri!

Da saradnja Washingtona i redatelja Antoinea Fuque uvijek rezultira uspješnim ostvarenjima dokaz je i film „Dan obuke“ iz 2001. kada je Washington osvojio Oscara u kategoriji glavne muške uloge.

Kao i original film „Pravednik 2“ temeljen je na istoimenoj seriji iz 80-ih koja se emitirala pune četiri sezone i u čijoj je jednoj epizodi čak glumila Melissa Leo – glumica koja se pojavljuje i u ovom filmu. Osim nje i Denzela Washingtona u filmu glume i Pedro Pascal (serije Game of Thrones, Narcos) te Bill Pullman, koji je glumio i u originalu te mnoge drugi.

Nakon prvog „Pravednika“ (2014.) u kojem smo upoznali Roberta McCalla (Denzel Washington), bivšeg pripadnika specijalnih jedinica koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru što mu na kraju nije pošlo za rukom, u nastavku „Pravednik 2“ Robert McCall (Denzel Washington) nastavlja raditi ono što najbolje zna – boriti se za pravdu i spašavati one kojima je potrebna pomoć.

Kada mu bivšu šeficu i jedinu prijateljicu otmu i ubiju u organiziranoj uroti, Pravednik (Denzel Washington) upušta se u osvetu.

Tokom svoje osvetničke misije susreće se s najiskusnijim ubicama a možda čak i sebi ravnima. Ali Robertu McCallu strah je nepoznanica. On rješava probleme koje slabiji ne mogu sami riješiti jer on je – Pravednik.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Turska serija po istinitoj prici “Zlatni kavez”

TV Nova svojim gledateljima od ponedjeljka, 22. januara donosi...

Nastavljen bizaran trend: Umro Džeki Čen?

​Džeki Čen, poznati hongkonški režiser, glumac i borilački majstor,...

Glumac Nenad Cvetko preminuo nakon borbe s teškom bolešću

Nakon borbe s teškom bolešću preminuo je glumac Nenad...

(FOTO) Sergej Trifunović pokazao svoju novu djevojku

Već godinama šira javnost nestrpljiva je da sazna ko...

Večeras se u Sarajevu otvara 14. izdanje Omladinskog Filmskog Festivala

Omladinski Film Festival Sarajevo - OFF svečano se otvara...