Facebook udvostručio zaradu u posljednjem kvartalu 2015.

0

Prihodi Facebooka su se udvostručili za 1,56 milijardi dolara u četvrtom kvartalu prošle godine, 52 posto u odnosu na isti period 2015. godine, javlja Anadolu Agency (AA).

Ova kompanija je u posljednjem tromesječju ostvarila prihode od 5,84 milijarde dolara. Prihodi od oglašavanja na mobilnim uređajima, koji čine najveći dio prihoda Facebooka, čak 80 posto, porasli su za 56,8 posto, na 5,64 milijarde dolara.

“Prošla je godina je bila sjajna za Facebook. Naša zajednica nastavlja rasti, a naše poslovanje napredovati”, poručio je u srijedu objavljenom izvještaju Mark Zuckerberg, osnivač i izvršni direktor Facebooka.

“Nastavićemo ulagati u pružanje boljih usluga našoj zajednici, razvoj našeg poslovanja i povezivanje svijeta”, dodao je Zuckerberg.

Pema izvještaju, porastao je i broj redovnih mjesečnih korisnika društvene mreže Facebook, i to za 17 posto u odnosu na isti period prošle godine

LIFE:  Poznato koliko je Zrinjski zaradio od prodaje igrača Dinamu

Iz kompanije ističu da preko 900 miliona ljudi koristi aplikaciju WhatsApp koja omogućuje razmjenjivanje tekstualnih poruka, 800 miliona koristi Facebook Messenger, dok 400 miliona su redovni korisnici društvene mreže Instagram, jedne od najbrže rastućih mobilnih usluga.

Ukupni prihodi Facebooka porasli u prošloj godini porasli su 44 posto, na 17,9 milijardi dolara, dok je čista dobit porasla s otprilike 800 milijuna na 3,7 milijardi dolara, navodi se u izvještaju.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.