Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom ugovorili poslove vrijedne oko 5,7 miliona eura

0
Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom ugovorili poslove vrijedne oko 5,7 miliona eura, Life.ba

Ericsson Nikola Tesla i BH Telecom ugovorili poslove vrijedne oko 5,7 miliona eura, Life.baEricsson Nikola Tesla i BH Telecom potpisali su danas u Sarajevu ugovore o implementaciji proširenja 2G i 3G mobilne mreže te podizanju jezgra mreže BH Telecoma na najsuvremeniju razinu.

Ugovori su tipa “ključ u ruke”, a vrijedni su oko 5,7 miliona eura, saopćeno je iz BH Telecoma.

– Današnje potpisivanje ugovora je vrlo značajno za tehnološko proširenje kapaciteta BH Telecoma kako u 3G mreži tako i za platformu za isporuku servisa IMS koja omogućava konvergenciju pružanja servisa u fiksnoj i mobilnoj mreži. Također je značajno zbog uvođenja sedmocifrene numeracije u mobilnoj mreži BH Telecoma što će nam olakšati upravljanje bazama prepaid i postpaid korisnika, s obzirom  na to da već govorimo o kapacitetu više od dva  miliona korisnika“ izjavio je  Nedžad Rešidbegović, generalni direktor BH Telecoma d.d. Sarajevo,  saopćeno je iz BH Telecoma.

Gordana Kovačević, predsjednica Ericssona Nikole Tesle, kazala je da novi ugovori BH Telecomu jamče veći kapacitet mreže te još brži i bolji rad zahtjevnih aplikacija.

(Fena)


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)