Drama na Savi: Spašeno 13 osoba koje su nezakonito ušle u Hrvatsku

- Advertisement -

Čak 13 državljana Kube spašeno je danas oko 10 sati u intervenciji pripadnika Interventne policije Slavonski Brod na ušću rijeke Orljave u Savu, kod Slavonskog Kobaša.

Kako su izvijestili iz PU brodsko-posavske, policajci su uočili više osoba koje su zapomagale i dozivale u pomoć.

Osobe su se nalazile na nepristupačnom terenu u poplavljenom raslinju uz rijeku Savu te policijski službenici Postaje granične policije Slavonski Brod nisu mogli do njih službenim plovilom, već su krenuli u akciju spašavanja osoba koristeći čamac Interventne jedinice policije – izvijestili su iz policije.

PROČITAJTE JOŠ:  Otvoren je Internacionalni sajam knjiga u Sarajevu

U akciji je spašeno dvoje djece, pet žena i šestorica muškaraca, za koje je utvrđeno da su državljani Kube, koji su nezakonito ušli u Hrvatsku, piše Crna-hronika.

Jednoj osobi pružena liječnička pomoć

Sve osobe su spašene i prevezene na sigurno i suho u policijsku postaju. Jednoj odrasloj osobi je pružena liječnička pomoć, te je prevezena u bolnicu. Po dolasku u policijsku stanicu promrzlim osobama su osigurani topli napitci i hrana, a u saradnji sa djelatnicima Hrvatskog crvenog križa i suha odjeća i obuća – saopćili su iz PU brodsko-posavske, iz koje ponovno upozoravaju na tragedije koje se mogu dogoditi prilikom nezakonitog prelaska granice preko rijeke Save, koja je puna naplavina, granja i trupaca, što nerijetko dovodi do tragedija, ako ih se na vrijeme ne uoči i pruži im se pomoć.

PROČITAJTE JOŠ:  Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Podsjetili su i na dva takva slučaja, prvi od 23. decembra 2022. godine kada su u Savi kod šume Radinje pronađena tri mrtva tijela nepoznatih osoba i drugi od 29. decembra 2022. godine kada je u Savi kod Slavonskog Broda pronađeno tijelo nepoznate muške osobe.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...