Do kada će biti postavljen novi travnjak na Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase”?

- Advertisement -

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić najavio je da bi novi teren na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” trebao biti postavljen do kraja novembra.

On je, gostujući na TVSA, između ostalog govorio i o projektu obnove travnjaka na najvećem bh. stadionu te je rekao kako vjeruje da će sve biti završeno do kraja novembra.

Ipak, dodaje kako bi finalni radovi trebali biti okončani na proljeće, što znači da se u ovoj godini neće igrati zvanični mečevi na Koševu, prenosi Klix.

PROČITAJTE JOŠ:  Prije 21 godinu ubijen je premijer Srbije Zoran Đinđić

“Ovim projektom rukovodi Nogometni savez BiH, a mi u njemu učestvujemo kao sufinansijeri. Stvari u vezi stadiona se ponovo pokreću, vidjeli smo da je teren otvoren u Banjoj Luci, u Mostaru su radovi pri kraju. To su svakako dobri signali da će se i kod nas desiti slična stvar, mada radovi neće biti završeni u onim rokovima koji su obećani”, rekao je Mandić pa nastavio:

PROČITAJTE JOŠ:  Porodica moli za pomoć: Nestao Zeničanin Tarik Imamović (26)

“Sumnjam da će ijedna zvanična utakmica biti odigrana u ovoj godini, ali imam informacije da bi travnjak trebao biti postavljen do kraja novembra. Na proljeće bi trebali biti okončani finalni radovi. O kašnjenju u radovima svakako ćemo pričati na našim sastancima”, poručio je Mandić.

Sarajevo je na svom stadionu u ovoj polusezoni odigralo samo dva meča i to ona na početku sezone protiv Sloge i Posušja, nakon čega su s domaćim mečevima nastavili u Zenici.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...