dm poziva na „zdrave alternative“

- Advertisement -

Nova godina označava novi početak, a ove godine kompanija dm poziva svoje kupce da nove početke formiraju u skladu sa zdravim životnim navikama.

Kako bi ih motivisali da više vremena posvete njegovanju zdravih životnih navika ali i očuvanju okoliša, dm pokreće kampanju UČINIMO SVJESNO  kojom će različitim aktivnostima kupcima ponuditi „zdrave alternative“.

„Živimo u vremenu kada se prirodne namirnice tretiraju različitim vještačkim materijama i prolaze tehnologije prerade koje uništavaju njihov kvalitet i hranjivu vrijednost. Uobičajene namirnice sadrže oko 400 različitih dodataka. Stoga dm nudi više od 500 dmBio proizvoda iz biološkog uzgoja koji garantuje visokovrijedne i kvalitetne proizvode, koji se odlikuju svojim prirodnim ukusom, proizvodnjom u duhu održivog razvoja i činjenicom da ne sadrže nepotrebne dodatke“, kazala je Admira Isaković, voditeljica Nabave i Marketinga dm-a i podsjetila kako se o biološkom uzgoju i ponudi bio namirnica kupci mogu dodatno informisati u besplatnoj brošuri koju mogu potražiti u svim dm prodavnicama.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Balansirana i zdrava prehrana počinje tamo gdje konzumacija brze hrane prestaje.

Ključno je planirati obroke i što više ih pripremati kod kuće. Ulaganje vremena i truda u pripremu obroka ulaganje je u vlastito zdravlje, doprinos je zdravom razvoju djece i stvaranju zdravih prehrambenih navika za cijeli život.

Kako bi svi oni koji teže zdravim životnim promjenama što lakše usvojili navike zdrave prehrane uz kupovinu dmBio proizvoda u vrijednosti od 15 KM i više u dm prodavnicama do 22.1.2019. na poklon dobijaju set to go koji sadrži kutiju za salatu, posudicu za sos i viljušku. Inspiraciju za salate i druga jela koja se u ovom setu mogu ponijeti na posao ili spremiti djeci za školu pronaći će na dm web stranici www.dm-drogeriemarkt.ba

PROČITAJTE JOŠ:  Banjalučka policija istražuje navode o presretanju djece u blizini jedne osnovne škole

Izvor: dm

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Koje su to zdravstvene koristi aronije?

Aronija nudi mnoštvo zdravstvenih koristi i smatra se jednim...

Fitnes savjeti za žene starije od 50 godina

Ako ste bili fizički aktivni prije 50-te, to je...

Sokovi ne smiju zamijeniti obroke

Konzumiranje soka kao zamjene za obrok može biti loše...

Ljekovita svojstva nevena

Neven je biljka koja pripada porodici tratinčica, a koristi...