Djevojčica teško povrijeđena nakon što je žena udarila džipom: Oborila je na pješačkom prelazu

- Advertisement -

Djevojčica (11) teško je povrijeđena kada je na nju na pješackom prelazu naletio džip. Saobraćajna nesreća desila se u utorak oko 21 sat u Beogradu.

Djevojčicu je na obilježenom pješačkom prelazu oborio džip BMW X3, koji je vozila žena B. G.

Nemanja R. (40), otac povrijeđene djevojčice za “Kurir” kaže da i dalje ne može da dođe sebi, te da djevojčica od trauma i povreda ne spava već dvije noći.

“Moja kćerka se vraćala sa treninga, prelazila je ulicu na pješačkom prelazu, kada je na nju džipom naletjela žena B. G., koja ju je udarila i oborila na asfalt. Od adrenalina i straha, ona je uspjela da se pridigne, napravila je par koraka i pala je u nesvijest. Hvala Bogu, da su joj pritrčali očevici i podigli je”, priča zabrinuti otac i dodaje da je i on brzo došao na mjesto nesreće.

PROČITAJTE JOŠ:  Preminuo Harun Handžić: Dječak koji se od teške bolesti liječio u Turskoj

“S njom su u tom trenutku bile drugarice i pozvale su me. Odmah sam doletio tamo. Kćerka mi je bila istraumirana, uplašena i teško povrijeđena, a žena koja ju je pokosila nije se udostojila ni Hitnu pomoć da pozove. Očevici su mi rekli da se iz BMW-a čula glasna muzika i da je žena koja je bila za volanom gledala u telefon”, priča otac i nastavlja:

“Ljudi, koji su vidjeli nesreću su mi ispričali da je ona čak i dodala gas, umjesto da koči, vjerovatno je mislila da može da prođe, loše je procijenila. Najgore od svega mi je to što mi je na licu mjesta u oči rekla, bez imalo srama, ‘Zašto dramiš, nisam je ubila!’. To je bilo prvo što mi je rekla, ostao sam zabezeknut”.

PROČITAJTE JOŠ:  U Sarajevu održana vježba povodom Dana policije, učestvovale specijalne jedinice

On kaže da vozačica mora da odgovara

“Neću dozvoliti da prođe nekažnjeno”, kaže Nemanja R. i dodaje da njegova kćerka od udesa ima povrede po cijelom tijelu.

“Ima hematome na struku i butinama, kao i nesvjestice. Noću ne može da spava, budi se i povraća, a sinoć se od straha i upiškila u krevet. Žena koja ju je povrijedila, dok smo te večeri bili u Urgentnom centru, nije se udostojila ni da pozove i pita kako je dijete, javila se tek sutradan porukom i to po savjetu svog advokata”, revoltiran je Nemanja R.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...