Divan prizor: Vijećnica u zlatnoj boji pružila podršku djeci oboljeloj od raka

- Advertisement -

Udruženje “Srce za djecu oboljelu od raka” i ove godine obilježava Zlatni septembar – mjesec podizanja svijesti o raku kod djece nizom aktivnosti u mjesecu septembru.

“Ovo neće biti običan Zlatni septembar. Ovo je mjesec kada trčimo trku života, kada će cjelokupna društvena zajednica iskazati svoju solidarnost sa djecom oboljelom od raka.

Vrijeme kada ćemo svi imati priliku pokazati svoju podršku i poslati snažnu poruku našim mališanima, a to je da nisu sami. Da smo spremni stati uz njih u najvećoj trci, onoj za život”, poručili su iz Udruženja.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Mostara se prevrnuo automobil, povrijeđene dvije osobe

Započeli su ga u zlatnom tonu večeras, 01.09.2022. godine u 21 sat, tradicionalnim osvjetljenjem važnih građevina i znamenitosti u Bosni i Hercegovini: Sarajevo – Vijećnica i Zgrada zajedničkih institucija BiH, Visoko – zlatna vrpca i instalacija “I love Visoko” kod Kulturnog centra Altindag, Mostar – Stari Most, Tuzla – zgrada Privredne komore TK, Bihać –rijeka Una i Tešanj – Tvrđava.

PROČITAJTE JOŠ:  Počinje suđenje Bosancu za ubistvo bivše trudne djevojke: Može li se dokazati zločin bez tijela?

Petog septembra slave rođendan BH Telecoma, uz druženje njihovih mališana sa Sergejem Barbarezom u Pionirskoj dolini. 11. septembra planirana je humanitarna šetnja/trka ‘Zlatni krug’ u Visokom u kojoj će imati priliku učestvovati svi građani BiH, ali i mnogi roditelji i djeca.

Na ovaj način će svi imati priliku pružiti podršku i zajedno sa Udruženjem pozlatiti ovaj septembar, prenosi Radiosarajevo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Legendarni golman Veleža Enver Marić doživio saobraćajnu nesreću

Do sudara dva automobila marki Golf i Ford došlo...

Ubici Farisa Pendeka produžen pritvor za još tri mjeseca

Osumnjičenom za ubistvo Farisa Pendeka, Ademu Šumanu, produžen je...

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo apel za liječenje Fojničanke Hašeme Huzbašić koja ima tumor

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za liječenje Hašeme Huzbašić...

1. i 2. maj će biti neradni dani u Federaciji BiH

Srijeda i četvrtak, 1. i 2. maj 2024., bit...