Cliff Diving 2010: Britanac Hunt trijumfalno otvorio sezonu

0
Cliff Diving 2010: Britanac Hunt trijumfalno otvorio sezonu, Life.ba

Cliff Diving 2010: Britanac Hunt trijumfalno otvorio sezonu, Life.baGary Hunt pobijedio je u prvom ovosezonskom svjetskom takmičenju u Red Bull Cliff Divingu koje se održalo 15. maja u La Rochelleu (Francuska) uz prisustvo 50 hiljada gledalaca.

Britanac Hunt dobio je najveće ocjene žirija. Naročito dobar skok izveo je u drugoj rundi. Na pobjedničkom postolju, stepenicu ispod njega stajao  je Kolumbijac Duque, dok je treće mjesto zauzeo Amerikanac Kent De Mond.

Cliff Diving 2010: Britanac Hunt trijumfalno otvorio sezonu, Life.baNovi format natjecanja, gdje se samo prvih šest skakača kvalifikuje za treću i finalnu rundu poremetio je ritam. Ipak, za Hunta nije bilo popuštanja – kontinuitet je držao u svim serijama.

„Odlično je krenula sezona. Mislim da će nakon Francuske takmičenje biti još bolje. Zadovoljan sam ukupnim dojmom. Bilo je neobično čuti britansku himnu u Francuskoj.

Nisam to očekivao! No, bilo je lijepo.“, podvukao je Hunt koji je na posljednjem prošlosezonskom nadmetanju u Atini, također, dotakao vrh. Prošlogodišnji pobjednik u  La Rochelleu, Andrey Ignatenko, bio je pronuđen da se povuče nakon prve serije:

„Zbog povrede nisam mogao nastaviti takmičenje. Vidjet ću sa doktorom hoću li nastupiti u Mexicu“, rekao je Ignatenko. Ukrajinac ima manje od tri sedmice za oporavak. Sljedeća destinacija je Yucatan (Mexico 6. juna).


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)