Bvlgari Splendida – putovanje u srce tri najpoznatija cvijeta u istoriji parfema

- Advertisement -

U proljeće 2017.godine, Bvlgari predstavlja novu kolekciju – Splendida: putovanje u srce tri najpoznatija cvijeta u istoriji parfema. Suština umjetnosti koja spaja drago kamenje i parfeme, Splendida otkriva najdragocjenije aspekte irisa, ruže i jasmina. Tri mirisa koja predstavljaju novi Bvlgari ideal, a interpretacija su master parfumera Sophie Labbé: Iris d’Or, Rose Rose i Jasmin Noir.

Ova jedinstvena kolekcija parfema slavi bezvremenske kodove koje je rimski parfumer-draguljar poklonio svojim najlegendarnijim ženskim parfemima iz ranih devedesetih godina: od Bvlgari pour femme do Rose Essentielle i Jasmin Noir. Naslijeđe s kojim Bvlgari danas oblikuje oflaktornu budućnost: ponavljajući rijeći sjaj, svilenkast, volumen i ljepota u snažnom odjeku svog DNK nakita.

SPLENDIDA IRIS D’OR

U potrazi za apsolutnim, za senzualnošu i spokoju, misteriozna i sofisticirana aura, blaga i nepredvidiva, žena Splendida Iris d’Or korača svijetom kraljevskim mamcem, slobodna da izrazi svoje najdublje emocije. Budi apsolutnu divu u sebi. Zavodnička krhkost i intenzivna privlačnost, ona radi sve sto drugi ne rade.  U neponovljivom tragu zlatne tečnosti, Splendida Iris d’or je njen sastavni dio a njeni koraci ostavljaju dubok trag elegancije i diskrecije.

GORNJE NOTE

List ljubičice – malina – suncokret

Zelen – hrskav –osunčan

U top notama dominiraju zelen, hrskave i kiselkaste note.

Puderaste i osunčane note suncokreta najavljuje iris u samom srcu.

SREDNJE NOTE

Mimoza apsolut – iris apsolut

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Cvijetni – puderast –baršunast

Puderasto cvijetno srce irisa u kojem mimoza otvara note ljubičice i meda, a čiji tragovi obavijaju miris dragocjenim cvijetnim tonovima.

DONJE NOTE

Tonka bobice – srce vetivera – esencija sandalovine

Balzamičan – mekan – drvenast – zanosan

Budi sa nježnim i blago toplim notama, sa mliječnim i razvijajućim detaljima.

SPLENDIDA JASMIN NOIR

Ona je utjelovljenje svega, užasno impulsivne prirode, odraz unutrašnjeg usijanja koje se u trenutku pretvara u strast. Splendida Jasmin Noir žena ima dvojnu prirodu nepredvidivu i drsku: diskretna i puna samopouzdanja, odlučna i intuitivna, ona ima intenzivnu karizmu. Gdje god da se nalazi, ova diva po prirodi plijeni i ostavlja blistav trag, poput čarobne prašine, magičan i misteriozan. Bilo gdje da ode ona je svesna pogleda upućenih njoj. Savršeno zna da ono nešto u načinu na koji se smije, činije neodoljivom. Ona miri zavodljivost, senzualnost i krhkost i otkriva korjenje svog bića na jedinstven i zavodljiv način.

GORNJE NOTE

Zeleni biljni sok – gardenija

Blistav – životan – zelen

Parfem se otvara blistavim i živopisnim zelenim notama najavljujući prvi cvijetni nagovještaj jasmina.

SREDNJE NOTE

Zambak jasmin – satenski badem

Čulan – hipnotičan – balzamičan

Cvijetno srce sa besprijekornim akcentima jasmina i mliječnim naglascima satenskog badema.

Senzualan, bogat i životinjski spoj koji očarava.

PROČITAJTE JOŠ:  Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

DONJE NOTE

Srce pačulija – kašmir – tonka bobice

Intenzitet pačulija, rezonanca plave šume i ovisnost o tonka bobicama obilježje su aure tajnovitosti i potpis puderastih i toplih nota.

SPLENDIDA ROSE ROSE

Najintimniji i jedinstven dio svake žene je prepustiti se svojim nedostižnim snovima, zapanjujućem okidaču emocija. Splendida Rose Rose žena je dolce divačija delikatna priroda i radost života očaravaju, čija ženstvenost i sposobnost da nadmaši blještavilo: njena ljepota zrači iznutra. Uprkost vidljivoj krhkosti, ona utjelovljuje nježnost i sposobnost da prevlada sve prepreke. Suština njenog ukupnog bića koja je pokreće i teži ka tome da cijelom svijetu pokaže unutrašnji sjaj i ljepotu, baš kao i cvijet koji predstavlja.

GORNJE NOTE

Bijeli dud – esencija mandarine

Citrusno – svježe – sočno – šareno

Miris se otvara na pjenušavo, voćno, citrusnoj osnovi. Dalje otvaranje parfema pomaže bijeli dud koji naglašava mekane i mošusne tragove.

SREDNJE NOTE

Eterično ulje ruže – apsolut ruža

Intenzivno cvijetno srce ruže kombinacija je nježnog i senzualnog mirisa latica ruže i ultra ženstvenog apsoluta i eteričnog ulja damast ruže.

DONJE NOTE

Sandalovina –srce vetivera – srce pačulija – gaiac drvo – mošus

Senzualna – drvenasta – puderasta

Nježne bijele note prožete dragocjenim pačulijem i sandalovinom.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Jeste li znali da umivanje lica nije nužno dobra stvar

Previše umivanja tokom dana donosi više problema nego benefita....

Recept: Kinder kolač

Biskvit: 200 g čokolade za kuhanje 100 g mliječne čokolade 150 g...

Pileća prsa i zdrava ishrana

Pileća prsa odličan su izbor ako pokušavate povećati unos...