Bregović govorio o vjeroispovijestima u porodici: Više ne znam ni šta slave

- Advertisement -

Legendarni muzičar Goran Bregović nedavno je u jednom intervjuu između ostalog govorio i o vjeroispovijesti svojih kćerki Eme, Une i Lule.

Pjevač je naveo da je njegov otac bio Hrvat, majka Srpkinja, a da je njegova supruga Dženana muslimanka. Kćerkama su dozvolili potpunu slobodu izbora i ne žele ih ograničavati ni u čemu.

“Moja djeca su, kada su bila mala, u vrijeme Bajrama bile muslimanke zato što su se tada dobijali pokloni, a za vrijeme Božića i Uskrsa su bile kršćanke jer su i tada dobijale poklone. Sada više ne znam šta slave. Mislim da je samo srednja, koja je sada u pubertetu – budista. To mi, naravno, ne smeta. Moja djeca će biti Francuzi, mada vole da dolaze u naše krajeve i imaju drugarice ovdje. Za suprugu i mene je kasno, nas dvoje ćemo uvijek biti naši. Liječeni naši. Teško se u životu od toga izliječiti”, rekao je u intervjuu za Blic.

PROČITAJTE JOŠ:  Sjajan nastup plivačkih reprezentativaca BiH u Beogradu

Dženanine i njegove kćerke rođene su u Parizu. Ema, najstarija kćerka, jednom prilikom je govorila o životu na dvije adrese.

“Za mene je to neophodna stimulacija. Kada ostanem predugo na jednom mjestu, mozak mi se uspava i teže nalazim inspiraciju. Osjećam veliku slobodu u tome što nigdje ne puštam korijen, kao slobodni atom”, izjavila je.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...