“Bojkotuje me. Neljubazna i drska” Jasmila Žbanić zgrožena iskustvom sa Željeznicama FBiH

- Advertisement -

Jasmila Žbanić, bh. rediteljica, danas je na svom Facebook profilu sa javnošću podijelila neugodno iskustvo koje je doživjela nakon kupovine karte za putovanje vozom prema Mostaru, prenosi Oslobodjenje.ba.

Naime, Žbanić je željela putovati vozom Željeznica FBiH od Sarajevo do Mostara, a nakon ulaska u voz dočekalo je neugodno iznenađenje.

– U vozu prema Mostaru nema mjesta za sjesti. Pedesetak ljudi stoji. Pitam konduktera šta se dešava, neće valjda voz krenuti s ljudima koji stoje, pošto je to opasno po život. Kondukter kaže da on nema ništa s tim. Vraćam se sa teškim koferom do šaltera gdje pitam službenicu gdje ću sjesti, ona kaže da to nije njen problem. Pitam čiji jeste. Ne zna, rekla je Žbanić.

Nakon toga, Žbanić je od službenice ŽFBiH tražila broj telefona direktora ovog preduzeća, međutim pomenuta službenica je rekla da nema direktorov broj telefona.

– Službenica kaže da ona nema njegov broj telefona. Nalazim na oficijelnoj stranici Željeznica broj informacija +387 33 655 330. Kažu da su oni ne znaju broj direktora i da me ne mogu spojiti s njim. Pitam gdje se mogu žaliti, kažu da ne znaju. Pitam službenicu gdje je kancelarija direktora. Kaže da ne zna! Bojkotuje me. Neljubazna i drska, kazala je ona.

PROČITAJTE JOŠ:  Šta se dešavalo u Mostaru?

Uprkos žalbama, službenici su nastavili sa prodajom karata strancima. U međuvremenu, pojavile su se i dvije djevojke koje su željele da povrate svoj novac kojim su kupile kartu.

– Ni ostalih pet službenika ne znaju gdje je kancelarija direktora. Sad sam već ispaljena iz cipela jer shvatam da neću stići u Mostar na sastanak u 10. Službenica urla prvo na mene, a zatim na djevojke koje su došle da im se vrate pare za kartu. Kaže da ona nije izdala kartu i da ne može vratiti pare. Djevojke i ja idemo u kancelariju kod direktora, nastavlja Žbanić.

Dok je išla prema kancelariji direktora, Žbanić je primjetila kako prostorije željezničke stanice izgledaju i više nego zapušteno.

Smeće po podu i po stepenicama i zgrada puna dima jer u njoj, prema riječima Žbanić, svi puše.

– Kažemo nekom čovjeku o čemu se radi i jedan od direktora (Željko) nas prima (ne glavni, on još nije došao na posao). Željko nazove službenicu i naredi joj da vrati pare djevojkama, a mene primi u kancelariju. Ljubazan je, ali ne mogu da ne gledam prljavštinu i uhljupluk njegove kancelarije koja izgleda kao javni WC. On kaže da ne može uraditi ništa, da je to tako!!! Sad već ludim i objašnjavam prvi zadatak iz matematike: Ako imaš vagon sa 30 sjedišta i ti prodaš 5 sjedišta koliko ti je sjedišta ostalo? Razgovor ne vodi ničemu, rekla je ona.

PROČITAJTE JOŠ:  Kod Mostara se prevrnuo automobil, povrijeđene dvije osobe

Poslije razgovora sa jednim od direktora, Žbanić se odlučuje prijaviti slučaj Federalnoj inspekciji.

– Zovem Federalnu inspekciju koja mi traži da im napišem dopis. Napisaću, nego moram sad uzeti auto i voziti do Mostara. Voz sa ljudima koji stoje odlazi za Mostar. Nije ga niko zaustavio iako sam upozorila direktora da dovodi ljude u životnu opasnost. Žurim da stignem na sastanak. Na pumpi točim gorivo (put me sada košta 4 puta više) Guglam direktora Željeznica. SDA kadar, završio školu na fakultetu u Vitezu (Sveučilišta Vitez – organizacijska jedinica Univerziteta „Apeiron“ Banja Luka) Koliko puta nas je Federalna Vlada SDA-HDZ svojim stranačkim imenovanjima neznalica i uhljupa dovela u životnu opasnost?, upitala je ona u zaključku svoje objave.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Na parkingu u Hrvatskoj snimio kukca jezivog izgleda: Zna li neko koja je ovo životinja?

Na popularnoj društvenoj mreži Reddit, često nailazimo na zanimljive...

Na tržištu BiH opasni toksini pronađeni u raženom brašnu

Agencija za sigurnost hrane Bosne i Hercegovine je putem...

Maloljetniku koji je prijetio masakrom u školi u bh. gradu produžen pritvor

Vijeće Osnovnog suda u Trebinju produžilo je pritvor sedamnaestogodišnjem...

Pekar optužen za krijumčarenje migranata: Afganistance i Turčina preuzeo u Sarajevu

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine podiglo je optužnicu protiv Duška...

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...