BMW M4 u ekstra stanju, baba ga vozila samo vikendom [video]

0
BMW M4 u ekstra stanju, baba ga vozila samo vikendom [video], Life.ba

Nurburgring je jedna od onih staza koju ste, sigurni smo, poželjeli osjetiti bar jednom u životu. Naravno, ukoliko vozite automobil dostojan trkačke staze. U suprotnom, zaboravite prethodnu rečenicu. Ovaj dečko ispunio je sebi želju. Ali…da, uvijek ima neko “ali”. Vozeći BMW M4 krivinu nije prošao “baš najbolje”. Bez brige, kroz nekoliko godina vidjet ćemo ga u nekom od lokalnih oglasnika uz opis, “BMW M4 u ekstra stanju, baba ga vozila samo vikendom”. Vjerovatno će u nastavku opisa stajati i ono “hitno”.

Inače, šestcilindarski redni motor s M TwinPower Turbo tehnologijom u ovom modelu isporučuje 431 KS, a najveći okretni moment mu iznosi 550 Nm. Model ubrzava od 0 do 100 km/h za 4,1 sekundu (s opcijskim sedam-stupanjskim M Double Clutch mjenjačem).

Kako bi se dinamičke karakteristike dovele do maksimuma te osigurala vrhunska učinkovitost, napravljena je ušteda na masi od oko 80 kilograma. Tako recimo BMW M4 Coupe teži 1497 kilograma zahvaljujući dosljednoj primjeni inteligentnih dizajnerskih rješenja. To uključuje povećano korištenje laganih materijala kao što su plastika ojačana ugljičnim vlaknima ( CFRP ) i aluminij za niz komponenti podvozja i karoserije. Također, ima krov od ugljičnih vlakana. I tako dalje, i tako dalje…Pogledajte video i oprez prilikom kupovine automobila. Ne voze babe baš sve automobile koji se uvoze u BiH.

LIFE:  (VIDEO) BMW sletio sa ceste, oborio drvo i završio na tramvajskim šinama

Pročitajte još: 

Umrla baba koja je vozila sve automobile uvezene u BiH

https://www.youtube.com/watch?t=15&v=STguuph4DLg


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.