BH Telecom donira milion maraka za nabavku vakcina protiv koronavirusa

- Advertisement -

Na današnjoj hitnoj sjednici Uprava BH Telecoma je donijela odluku i uputila inicijativu prema nadzornom odboru kompanije da se, zbog trenutne epidemiološke situacije u Bosni i Hercegovini, iz ostvarene dobiti BH Telecoma izdvoji iznos od milion maraka i usmjeri za nabavku vakcina protiv koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

“U trenucima pogoršane epidemiološke situacije kojoj svjedočimo, vakcine su trenutno od iznimne važnosti kako bismo se uspješno izborili sa pandemijom koronavirusa”, saopćeno je iz BH Telecoma.

Uprava BH Telecoma je danas jednoglasno donijela odluku da se milion maraka donira za nabavku vakcina i ovu inicijativu smo uputili prema nadzornom odboru.

PROČITAJTE JOŠ:  Oprez: Medvjedi u urbanom dijelu Babanovca na Vlašiću

“Dalje aktivnosti oko realizacije ove donacije će se koordinirati sa nadzornim odborom, Skupštinom Društva i predstavnicima Vlade FBiH. Smatramo da je neophodno da se svi maksimalno angažujemo kako bismo pomogli građanima u Bosni i Hercegovini i zajedno lakše prevazišli trenutnu situaciju”, izjavio je Sedin Kahriman, generalni direktor BH Telecoma.

Ulaskom u drugu godinu borbe protiv koronavirusa, Bosna i Hercegovina bilježi povećan broj zaraženih, a kako ističu u stručnim zdravstvenim krugovima, vakcinacija je jedini način na koji se pandemija može zaustaviti.

PROČITAJTE JOŠ:  Uspješno okončana potraga: Hamza Muminović pronađen na području Kiseljaka

BH Telecom je i prošle godine, u prvim danima pandemije, hitno reagovao i donirao milion maraka kantonalnim i općim bolnicama za nabavku potrebne medicinske opreme.

Također je za skoro 5.000 učenika širom BiH omogućio besplatan pristup internetu i obezbijedio računarsku opremu, a sve svoje tehnološke kapacitete stavio na raspolaganje obrazovnim institucijama i poslovnim subjektima.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV...

Lijepa vijest: Za samo 19 sati prikupljena sredstva za liječenje djevojčice Amine iz Bugojna

Zbog bolesti, 19-godišnja Amina Zjakić iz Bugojna potpuno je...

Podignuta optužnica protiv advokatice Vasvije Vidović

Tužiteljica iz Odsjeka za korupciju Tužiteljstva BiH, podigla je...

U Gornjim Živinicama pronađeno tijelo 50-godišnjeg muškarca

Policijskoj stanici Živinice, prijavljeno je da je u mjestu...

Otišao je veliki čovjek i humanista: Zbogom legendo

Sarajevo je izgubilo velikog humanistu. Svi oni koji nisu...