Bh. bal: Prikupljeno svega 3.000 KM, organizatori razočarani

0
Bh. bal: Prikupljeno svega 3.000 KM, organizatori razočarani, Life.ba

Bh. bal: Prikupljeno svega 3.000 KM, organizatori razočarani, Life.baSvega nešto više od 3.000 KM prikupljeno je na manifestaciji humanitarnog karaktera BH Bal, nedavno održanoj u Zemaljskom muzeju BiH, potvrdila je Feni Tamara Paravlić iz BH Bala.

Paravlić je istaknula izuzetno nezadovoljstvo organizatora BH Bala prikupljenim iznosom od 3.376 KM, koji je van svih očekivanja. Plan je bio prikupiti sredstva za liječenje jednogodišnjeg dječaka Nedima Ćosovića, koji je nakon dobijanja stare vakcine već ušao u prvi stadij paralize.

Za njegovo je dvomjesečno liječenje u Sloveniji potrebno 18.000 eura.

“Na BH Balu smo uspjeli skupiti izuzetno malu sumu novca i ovo je za nas kao organizatore veliki poraz. Manifestacija je okupila 350 gostiju, ali ih je većina došla na pozivnice sponzora”, kazala je ona.

Paravlić naglašava da su se sredstva tokom večeri mogla skupiti na više načina, ne samo kupovinom ulaznica, ali nisu zabilježeni nikakvi rezultati. Tako je jedna od ponuda bio zlatni nakit posebno namijenjen za prodaju na ovom događaju, ali nijedan primjerak nije prodat, kao niti replike starih novčića koji su se prodavali na aukciji.

PROČITAJTE JOŠ:  Nove cijene goriva u Sarajevu, vozači zadovoljno trljaju ruke

U jednom dijelu muzeja bio je smješten i stol BH Lutrije, ali je i tu prikupljeno svega 250 KM.

“Prikupljeni novac danas će biti predat roditeljima dječaka, ali smo namjeravali u dogovoru sa sponzorima i partnerima ovog događaja spomenutu sumu barem udvostručiti”, naglasila je.

Otvorena mreža, koja je partner organizatorima BH Bala u humanitarnoj akciji, prethodno je već skupila oko 4.000 KM i taj je iznos već na računu za liječenje dječaka Nedima.

Paravlić je potcrtala da će večeras, u organizaciji dječakovih roditelja, u klubu “Sloga” biti održan koncert za prikupljanje dodatnih sredstava, a cijena ulaznice bit će pet KM.

PROČITAJTE JOŠ:  (FOTO) Ogorčeni Sarajlija se "osvetio" diplomati zbog bahatog parkiranja: Parkirao deset BinBin romobila da ne može izaći

Ona je također dodala da će organizatori BH Bala krajem sedmice odnijeti dječakove nalaze i u kliniku AKH u Beču, koja za sada liječenje procjenjuje na oko 16.000 eura ili manje. Čeka se još prijevod nalaza na engleski jezik.

“Na BH Balu održanom u Beču, koji je također bio humanitarnog karaktera, prikupili smo 10.000 eura. Za ovaj u Sarajevu nismo sigurni ni da ćemo pokriti troškove organizacije događaja”, zaključila je predstavnica BH Bala Tamara Paravlić.


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)