Belgija: Na restoran vlasnika iz BiH bačena bomba

- Advertisement -

Snažna eksplozija oštetila je restoran “Wok & Chicken Style”, u mjestu Vilrijk, nedaleko od Antverpena, čiji je vlasnik biznismen iz Bosne i Hercegovine.

Lokalno stanovništvo je prijavilo eksploziju u noći između petka i subote, u 2:40 sati, a portparol policije Vouter Brujns o tom incidentu je rekao da trenutno nemaju nekih posebnih tragova, prenosi Telegraf.rs.

– Ono što se pretpostavlja jeste da je nepoznata osoba aktivirala eksplozivnu napravu i u eksploziji su oštećena ulazna vrata kao i fasada zgrade u kojoj se restoran nalazi. Koliko je eksplozija bila jaka svjedoči i da su vidljiva oštećenja na automobilima koji su parkirani sa druge strane ulice – rekao je Brujns za belgijske medije, a prenose Nezavisne.

PROČITAJTE JOŠ:  U dijelove BiH za nekoliko sati stiže jaka kiša i grmljavina

Na teren su odmah izašli forenzičari koji su pokrenuli istragu, a na terenu su i pripadnici federalne policije. Cijelo naselje je odmah zapečaćeno i to je trajalo satima, dok policija nije izuzela dokaze.

– Sam kontekst i okolnosti se još istražuju. Ali postoje neke indicije da je ovaj napad u vezi sa narko miljeom i to je trenutno naš glavni trag istrage. Najbitnije je da niko nije povrijeđen, a na terenu su bile službe Hitne pomoći kako bi pomogli stanovnicima okolnih zgrada, koje je eksplozija probudila i uznemirila – rekao je on.

PROČITAJTE JOŠ:  Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

Mediji prenose da je restoran u vlasništvu biznismena bosanskog porijekla koji živi u Šildeu, a koji je navodno stari poznanik policije i pravosuđa.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Požar u sarajevskom naselju: Na terenu dva vatrogasna vozila

U večernjim satima došlo je do požara u sarajevskom...

Slučaj nestale djevojčice Danke Ilić: Ko su uhapšeni u akciji FUP-a u Hadžićima?

Od izvora bliskih istrazi saznali smo imena uhapšenih u...

U Beogradu preminuo učenik nakon incidenta u školi

U Srednjoj zanatskoj školi u Beogradu je 18. marta...

Dijaspora je u BiH prošle godine poslala 3,79 milijardi KM

Iz Centralne banke Bosne i Hercegovine su objavili podatke...