Banja Luka: Red Bull X Fighters ispred tvrđave Kastel

0
Banja Luka: Red Bull X Fighters ispred tvrđave Kastel, Life.ba

Banja Luka: Red Bull X Fighters ispred tvrđave Kastel, Life.baLetači na motorima 10. juna se zaustavljaju i lete na svojim dvotočkašima u zračnom prostoru ispred tvrđave Kastel u Banja Luci…

U sklopu promocije svjetske turneje Red Bull X Fighters, četiri renomirana letača na motorima će posjetiti Banja Luku kako bi napravili pravi mali raj za oči svim ljubiteljima ovog sporta. Ispred tvrđave Kastel posjetioci će moći prisustvovati nesvakidašnjem događaju, i uživo gledati akrobacijske skokove sa motorima koje su do sada mogli pratiti samo na malim ekranima.

PROČITAJTE JOŠ:  Banjalučanin se tereti za teško ubistvo radnog kolege, predložen pritvor

Red Bull X-Fighters Jams promovišu ovaj sport i ispituju teren za potencijalne nove destinacije koje će biti uvrštene u svjetsku turneju takmičenja. U ovoj godini takmičenje se održava u 6 velikih takmičarskih arena (Meksiko City, Giza, Moskva, London, Madrid i Rim). Prošle godine Balkanska turneja proletjela je nebom iznad Beograda, Sarajeva, Zagreba i Maribora. Ispred tvrđave Kastel postavlja se rampa za uzlijetanje i dvadesetak metara dalje rampa za slijetanje. Dvadeset metara zračnog prostora je rezervirano za letače na motorima i trikove od kojih zastaje dah. Show počinje u 20 sati, a uskoro slijedi još informacija o letačima iznad Banja Luke.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Teško povrijeđen pješak

Banja Luka: Red Bull X Fighters ispred tvrđave Kastel, Life.ba


You may also like

Comments

Leave a reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)