Banja Luka: Red Bull X Fighters ispred tvrđave Kastel

- Advertisement -

Letači na motorima 10. juna se zaustavljaju i lete na svojim dvotočkašima u zračnom prostoru ispred tvrđave Kastel u Banja Luci…

U sklopu promocije svjetske turneje Red Bull X Fighters, četiri renomirana letača na motorima će posjetiti Banja Luku kako bi napravili pravi mali raj za oči svim ljubiteljima ovog sporta. Ispred tvrđave Kastel posjetioci će moći prisustvovati nesvakidašnjem događaju, i uživo gledati akrobacijske skokove sa motorima koje su do sada mogli pratiti samo na malim ekranima.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

Red Bull X-Fighters Jams promovišu ovaj sport i ispituju teren za potencijalne nove destinacije koje će biti uvrštene u svjetsku turneju takmičenja. U ovoj godini takmičenje se održava u 6 velikih takmičarskih arena (Meksiko City, Giza, Moskva, London, Madrid i Rim). Prošle godine Balkanska turneja proletjela je nebom iznad Beograda, Sarajeva, Zagreba i Maribora. Ispred tvrđave Kastel postavlja se rampa za uzlijetanje i dvadesetak metara dalje rampa za slijetanje. Dvadeset metara zračnog prostora je rezervirano za letače na motorima i trikove od kojih zastaje dah. Show počinje u 20 sati, a uskoro slijedi još informacija o letačima iznad Banja Luke.

PROČITAJTE JOŠ:  Saobraćajna nesreća u Banjoj Luci: Povrijeđena žena

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Koja je to zemlja iz naše regije nominovana za najpoželjniju europsku destinaciju?

Crna Gora nominovana je za najpoželjniju evropsku destinaciju u...

Plaža na Korčuli zaražena fekalijama, ne preporučuje se kupanje do daljnjeg

Zagađenje mora fekalijama, tačnije bakterijom Escherichia coli i intestinalnim...

Bazen na jadranskoj obali oduzima dah svojom ljepotom

Jadranska obala prepuna je kutaka koji oduzimaju dah svojom...