Baka Prase nedostupan na Youtubeu: Ugašen mu kanal s preko dva miliona pretplatnika

- Advertisement -

Kanal kontroverznog youtubera Bogdana Ilića, poznatijeg pod nadimkom Baka Prase, od danas više nije dostupan za korisnike ove mreže.

Ilićev kanal koji je bio jedan od najpopularnijih na ovoj platformi, više se tu ne može pronaći, što znači da je ugašen.
Bakin kanal se više ne može pronaći na YouTubeu
                 Bakin kanal se više ne može pronaći na YouTubeu

Tačan razlog zašto se to dogodilo još uvijek nije poznat, no itekako je poznato da je 26-godišnjak na YouTubeu promovisao nasilje, nemoralne sadržaje, hvalio se luksuznim životom, ali i uspješno prolazio u tome da bude osoba koja zarađuje na uvredama i omalovažanju drugih ljudi.

PROČITAJTE JOŠ:  Uhapšen muškarac koji je pucao na Kovačima

Krajem prošle i početkom ove godine, influenser je došao u fokus javnosti i usljed smrti mlade youtuberice Kike Đurić, koja je uzrokovana upravo cyberbullingom. Naime, Baka se u jednom periodu “obrušio” na Kiku te je tokom njihovog sukoba vrijeđao, čak i snimio pjesmu “Jel’ te nije blam” u kojoj je nazivao pogrdnim imenima.

Nakon njene smrti je i priveden kako bi dao izjavu u MUP-u Republike Srbije, a istovremeno je pokrenuta i peticija za zabranu daljnjeg emitiranja videa ovog influensera, prenosi Klix.

“Ovog čovjeka smatram odgovornim za uništavanje života na desetine mladih ljudi, a pored toga je primjer bahatosti, primitivnosti i neodgoja”, napisala je tada jedna od osoba koje su potpisale peticiju.

PROČITAJTE JOŠ:  Drama u Trebinju: Maloljetnik prijetio pokoljem u srednjoj školi

U proteklo vrijeme, youtuber je u centru skandala i zbog njegovog javnog sukoba sa Željkom Mitrovićem, vlasnikom TV kuće Pink.

Baka, koji je inače uvijek ažuran na društvenim mrežama te pratitelje obavještava o svojim dešavanjima u životu, nagovijestio je kako bi mu kanal mogao biti ugašen, no još uvijek nije dao svoj komentar nakon što se to i desilo.

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

U Janji ispisani sramotni nacionalistički grafiti

Potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina Mustaša Gradaščević objavio je na...

Teška saobraćajna nesreća u tuzlanskom naselju Solina

U tuzlanskom naselju Solina došlo je do teške saobraćajne...

Pet osnovnih škola na Ilidži dobilo prijetnje o postavljenoj bombi

Pet osnovnih škola na području Ilidže zaprimilo je email...

Masovna tučnjava ispred Mašinske škole u Sarajevu: Jedan učenik zadobio opekotine glave od baklje

Ispred Srednje mašinske-tehničke škole danas je došlo do incidenta...