Automechanika 2010.: Bh. proizvođači autodijelova na sajmu u Frankfurtu

- Advertisement -

Delegacija iz BiH koju čine predstavnici Vanjskotrgovinske komore BiH i 34 firme iz oblasti proizvodnje autodijelova posjetit će najveći svetski sajam automobilskih komponenti „Automechanika 2010“ koji se održava od 14. do 19. septembra u Frankfurtu, Njemačka.

„Bosanskohercegovački proizvođači iz autoindustrije putuju 16. septembra na ovaj sajam, nakon čega u naredna dva dana imaju zakazane razgovore sa određenim brojem partnera. Naši predstavnici sa velikim očekivanjima idu na takve sajmove zbog poslovnih dogovora i da bi se upoznali sa novim trendovima u ovoj industriji“, kazao je Feni sekretar Grupacije proizvođača autodijelova i komponenti za autoindustriju i motornih vozila Vanjskotrgovinske komore BiH Midhat Čehajič.

Sajam će, kako je dodao, biti prilika da se još jedanput iskaže potencijal bh. proizvođača koji su spremni da ponude veoma kvalitetne proizvode koje ispunjavaju sve zahtjeve kvaliteta u autoindustriji. U tom kontekstu, na sajmu će biti predstavljen i novi katalog bh. autoindustrije koji je ovih dana izašao iz štampe.

Posjeta bh. proizvođača sajmu omogućena je u saradnji VTK BiH i organizacija USAID i SIDA kroz projekt „Firma“. Proizvođači autokomponenti iz BiH imali su zapažen nastup na sajmu “Automechanika” na kome je u septembru 2008. godine u Frankfurtu učestvovalo više od 4.800 firmi iz 80 zemalja.

(Fena)

- Advertisement -

NAJNOVIJE

MOŽDA VAS ZANIMA

Ovo su najbogatiji ljudi u BiH

Portal BiznisInfo.ba je sačinio je listu najuspješnijih preduzetnika pa...

Nastavlja se blagi pad cijena goriva u BiH: Benzin od 3,22 KM, dizel od 3,41 KM po litru

Nastavlja se bilježiti blagi pad cijena goriva na benzinskim...

U Neumu zadovoljni predsezonom, ali nedostaje radne snage

U jedinom bh. gradu na moru su zadovoljni predsezonom...

30 milijuna eura potpore Zapadnom Balkanu za sedam godina

SARAJEVO - Povjerenik EU-a za proširenje Olivér Várhelyi poručio...

Struktura nezaposlenih osoba u FBiH nije povoljna

SARAJEVO - U Federaciji BiH struktura nezaposlenih osoba nije...